Inchecken, OV-chippaal, OV-chipkaart

Geluidssignaal bij gebruik van OV-chipkaart verandert

De geluidssignalen bij het in- en uitchecken met de OV-chipkaart gaan veranderen bij alle vervoerders in Nederland. In bussen en treinen wordt op korte termijn gewerkt conform landelijke afspraken die met het ministerie van Infrastructuur en Milieu gemaakt zijn. Vervoerder Connexxion is één van de eerste die hun systeem updatet naar de nieuwe eisen. Doel is om in alle vormen van openbaar vervoer hetzelfde geluid te laten horen bij het inchecken en uitchecken met de OV-chipkaart.

De nieuwe geluidssignalen zijn als volgt:

  • Inchecken: één piepje voor een geldige check-in
  • Uitchecken: twee piepjes voor correct uitchecken
  • Bij drie piepjes is sprake van een foutieve check-in of check-out

Bedragen

Niet alleen de geluidjes veranderen, ook verandert bij het inchecken de boodschap op het scherm. Bij een goede check-in ziet de reiziger voortaan op het scherm een bedrag. Dat bedrag is het reistegoed dat op de OV-chipkaart staat minus vier euro. Deze vier euro is de ‘borg’ die gereserveerd wordt voor de rit. Na de reis wordt dit bedrag verrekend met het daadwerkelijke tarief voor de reis en wordt het resterende bedrag automatisch weer bij het tegoed opgeteld.

Alleen de boodschap voorafgaand aan de reis verandert. Er wijzigt dus niets in het tarief dat de reiziger betaalt. Klanten die reizen met een reisproduct/abonnement krijgen de boodschap niet te zien.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Geluidssignaal bij gebruik van OV-chipkaart verandert | OVPro.nl
Inchecken, OV-chippaal, OV-chipkaart

Geluidssignaal bij gebruik van OV-chipkaart verandert

De geluidssignalen bij het in- en uitchecken met de OV-chipkaart gaan veranderen bij alle vervoerders in Nederland. In bussen en treinen wordt op korte termijn gewerkt conform landelijke afspraken die met het ministerie van Infrastructuur en Milieu gemaakt zijn. Vervoerder Connexxion is één van de eerste die hun systeem updatet naar de nieuwe eisen. Doel is om in alle vormen van openbaar vervoer hetzelfde geluid te laten horen bij het inchecken en uitchecken met de OV-chipkaart.

De nieuwe geluidssignalen zijn als volgt:

  • Inchecken: één piepje voor een geldige check-in
  • Uitchecken: twee piepjes voor correct uitchecken
  • Bij drie piepjes is sprake van een foutieve check-in of check-out

Bedragen

Niet alleen de geluidjes veranderen, ook verandert bij het inchecken de boodschap op het scherm. Bij een goede check-in ziet de reiziger voortaan op het scherm een bedrag. Dat bedrag is het reistegoed dat op de OV-chipkaart staat minus vier euro. Deze vier euro is de ‘borg’ die gereserveerd wordt voor de rit. Na de reis wordt dit bedrag verrekend met het daadwerkelijke tarief voor de reis en wordt het resterende bedrag automatisch weer bij het tegoed opgeteld.

Alleen de boodschap voorafgaand aan de reis verandert. Er wijzigt dus niets in het tarief dat de reiziger betaalt. Klanten die reizen met een reisproduct/abonnement krijgen de boodschap niet te zien.

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.