tramlijn 4, GVB,

GVB en Mobiliteitsfabriek bieden OV-kaart aan voor zakelijke markt

De GVB gaat samen met de Mobiliteitsfabriek een reisproduct voor de zakelijke markt aanbieden. Met de I Travel Business Card kunnen zakelijke reizigers gebruikmaken van alle vormen van openbaar vervoer. Deze kaart is erop gericht om het gebruik van het OV door de zakelijke markt te laten groeien.

“Wij werden als vervoerder regelmatig benaderd door de zakelijke markt met de vraag of wij een kaart hadden waarmee reizigers alle vormen van het OV konden gebruiken”, aldus Mireille Muller van GVB. “De bestaande abonnementen voldeden nog niet aan die vraag en door de samenwerking met de Mobiliteitsfabriek kunnen we nu een product aanbieden.”

Abonnementen

Reizigers kunnen met I Travel Business Card in heel Nederland reizen op alle vormen van openbaar vervoer. “We willen een totaal mobiliteitsplan aanbieden op één kaart”, legt Ron de Groot uit. Hij is Senior Marketeer bij GVB.

De Amsterdamse vervoerder verwacht in eerste instantie vooral middelgrote, Amsterdamse bedrijven te bedienen met de I Travel Business Card. Bij deze bedrijven kunnen 50 tot 2000 medewerkers werken. De I Travel Business Card stelt werknemers in staat met een OV-chipkaart te reizen op saldo, op een budget of via een abonnement. Dit geldt voor woon-werkverkeer en voor zakelijke reizen.

OV-fiets en taxi

De kaart is niet alleen geschikt voor het openbaar vervoer in Amsterdam, maar kan in heel Nederland gebruikt worden. Naast traditionele vormen van OV, kunnen werknemers door middel van deze kaart ook gebruikmaken van een OV-fiets, een taxi of een deelauto. Bovendien biedt deze OV-chipkaart aan de werkgevers inkoopkorting op abonnementen en dalkorting op reizen met de trein.

Het concept van de I Travel Business Card is vergelijkbaar met de NS-Business Card. Volgens De Groot is het voordeel van de I Travel Business Card de dienstverlening van de Mobiliteitsfabriek. “De bedrijvenkaart-aanbieder is heel sterk in het voortraject. De behoefte van de werkgever wordt heel goed in kaart gebracht.”

Samenwerking

Werkgevers krijgen in principe maandelijks een factuur waarop alle reizen van de werknemers te zien zijn, maar ook dit is afhankelijk van de behoeftes van de klant. “We willen de rapportage goed laten aansluiten bij de wensen van de werkgever”, aldus De Groot. Bij de I Travel Business Card moeten werkgevers hun zaken regelen via een online portal of via de servicedesk.

De Mobiliteitsfabriek werd door de GVB gekozen na een aanbesteding. Dit bedrijf integreert vervoerssystemen naar mobiliteitsoplossingen en wil alle vormen van vervoer binnen en buiten het bedrijf met één betaalkaart of één app toegankelijk maken. De samenwerking tussen de Mobiliteitsfabriek en de GVB start op januari 2016 en duurt twee jaar.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

GVB en Mobiliteitsfabriek bieden OV-kaart aan voor zakelijke markt | OVPro.nl
tramlijn 4, GVB,

GVB en Mobiliteitsfabriek bieden OV-kaart aan voor zakelijke markt

De GVB gaat samen met de Mobiliteitsfabriek een reisproduct voor de zakelijke markt aanbieden. Met de I Travel Business Card kunnen zakelijke reizigers gebruikmaken van alle vormen van openbaar vervoer. Deze kaart is erop gericht om het gebruik van het OV door de zakelijke markt te laten groeien.

“Wij werden als vervoerder regelmatig benaderd door de zakelijke markt met de vraag of wij een kaart hadden waarmee reizigers alle vormen van het OV konden gebruiken”, aldus Mireille Muller van GVB. “De bestaande abonnementen voldeden nog niet aan die vraag en door de samenwerking met de Mobiliteitsfabriek kunnen we nu een product aanbieden.”

Abonnementen

Reizigers kunnen met I Travel Business Card in heel Nederland reizen op alle vormen van openbaar vervoer. “We willen een totaal mobiliteitsplan aanbieden op één kaart”, legt Ron de Groot uit. Hij is Senior Marketeer bij GVB.

De Amsterdamse vervoerder verwacht in eerste instantie vooral middelgrote, Amsterdamse bedrijven te bedienen met de I Travel Business Card. Bij deze bedrijven kunnen 50 tot 2000 medewerkers werken. De I Travel Business Card stelt werknemers in staat met een OV-chipkaart te reizen op saldo, op een budget of via een abonnement. Dit geldt voor woon-werkverkeer en voor zakelijke reizen.

OV-fiets en taxi

De kaart is niet alleen geschikt voor het openbaar vervoer in Amsterdam, maar kan in heel Nederland gebruikt worden. Naast traditionele vormen van OV, kunnen werknemers door middel van deze kaart ook gebruikmaken van een OV-fiets, een taxi of een deelauto. Bovendien biedt deze OV-chipkaart aan de werkgevers inkoopkorting op abonnementen en dalkorting op reizen met de trein.

Het concept van de I Travel Business Card is vergelijkbaar met de NS-Business Card. Volgens De Groot is het voordeel van de I Travel Business Card de dienstverlening van de Mobiliteitsfabriek. “De bedrijvenkaart-aanbieder is heel sterk in het voortraject. De behoefte van de werkgever wordt heel goed in kaart gebracht.”

Samenwerking

Werkgevers krijgen in principe maandelijks een factuur waarop alle reizen van de werknemers te zien zijn, maar ook dit is afhankelijk van de behoeftes van de klant. “We willen de rapportage goed laten aansluiten bij de wensen van de werkgever”, aldus De Groot. Bij de I Travel Business Card moeten werkgevers hun zaken regelen via een online portal of via de servicedesk.

De Mobiliteitsfabriek werd door de GVB gekozen na een aanbesteding. Dit bedrijf integreert vervoerssystemen naar mobiliteitsoplossingen en wil alle vormen van vervoer binnen en buiten het bedrijf met één betaalkaart of één app toegankelijk maken. De samenwerking tussen de Mobiliteitsfabriek en de GVB start op januari 2016 en duurt twee jaar.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.