Inchecken, OV-chippaal, OV-chipkaart

Reizigers tekenen massaal petitie tegen kosten OV-chipkaart

In een week hebben al 27.000 reizigers de petitie ondertekend van de Consumentenbond en Rover tegen de hoge servicekosten van de OV-chipkaart. De organisaties startten deze petitie nadat uit onderzoek bleek dat de Nederlandse OV-chipkaart beduidend duurder was dan vergelijkbare kaarten in andere Europese landen.

Bovendien werd de post over de petitie op Facebook bijna 13.000 geliked en 2000 keer gedeeld. Daarmee is dit de meest populaire actie die de Consumentenbond ooit is gestart.

Consumentenbond

De Consumentenbond is erg blij met de vele steunbetuigingen, omdat blijkbaar veel reizigers zich ergeren aan de hoge servicekosten.  “27.000 ondertekenaars is een fors aantal, maar tevens slechts het topje van de ijsberg. Hiermee kunnen we echt een vuist maken richting de vervoerders. We gaan er dan ook vanuit dat zij al deze klanten serieus nemen”, aldus Bart Combée, de directeur van de Consumentenbond.

Het doel van deze petitie is in ieder geval om de drie hoge kostenposten van de OV-chipkaart te verminderen of zelfs helemaal te kunnen laten verdwijnen. Rover en de Consumentenbond willen dat de OV-chipkaart gratis wordt vervangen aan het einde van de geldigheidsduur en bij een onzichtbaar defect. Reizigers moeten daarnaast kosteloos hun saldo kunnen terugkrijgen bij de balie. Nu kosten deze diensten allemaal nog geld.

Vervoerders

Rover sprak al eerder haar ongenoegen uit over de hoge kosten van deze kaart, maar naar eigen zeggen kreeg Rover destijds van de vervoerders te horen dat er slechts een kleine groep reizigers was die ontevreden was over de OV-chipkaart en de hoge kosten. Rover hoopt met deze handtekeningen hierop een weerwoord te hebben.

Alleen vandaag nog kunnen reizigers een steunbetuiging achterlaten op de site van de Consumentenbond. De petitie wordt aangeboden aan de vervoerders en TLS.

Lees ook: Petitie van consumentenorganisaties tegen hoge kosten OV-chipkaart

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Reizigers tekenen massaal petitie tegen kosten OV-chipkaart”

Anja de Ruiter|22.06.16|17:40

Ov chipkaart verlopen? Wat is dat voor gekkigheid? De kaart ziet eruit als nieuw en een nieuwe kost weer 7,50. Het milieu wordt belast en ik op kosten gejaagd voor niets! O ja, en als er nog geld op stond ( geen idee want ik gebruik dat ding zelden), dan moet ik een aanvraagformulier opsturen met portokosten en dat kost ook geld. Dit is de wereld op zijn kop ???
Waarom doet het ministerie van Milieu hier niets aan? ???

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.