Drukte bij bussen Arriva op Breda

Studenten wellicht tussen 11.00 en 15.00 uur in OV

Foto: Inge

De Vereniging Hogescholen voert gesprekken met het kabinet over wanneer studenten met het openbaar vervoer kunnen reizen. Een woordvoerder bevestigt dat er wordt gepraat over een tijdslot tussen 11.00 uur en 15.00 uur waarin studenten gebruik kunnen maken van het OV. Tijdens deze uren gaan hogescholen dan ook bepaalde les- en tentamenmomenten weer roosteren.

Studenten wordt wel gevraagd zo veel mogelijk het OV te blijven mijden en het alleen te gebruiken als het niet anders kan. Ook zou er regionaal afgeweken kunnen worden van de landelijke lijn als blijkt dat het toch leidt tot grote drukte. “Het uitgangspunt is dat studenten het ov niet belasten”, aldus de Vereniging Hogescholen. “Scholen moeten hier dan ook met regionale vervoerders over in gesprek kunnen.”

Buiten de spits

De Vereniging Hogescholen verwacht dat de afspraken op 20 mei definitief worden gemaakt. De tijden kunnen afwijken in de uiteindelijke afspraken, maar het staat vast dat ze buiten de spits zullen zijn. Het kabinet wil dat het hoger onderwijs bepaalde onderdelen, zoals practica of tentamens, vanaf 15 juni weer kan hervatten.

Niet alleen studenten worden gevraagd op andere momenten te reizen. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven liet deze week via een Kamerbrief weten dat ze met verschillende sectoren afspraken maakt, om te voorkomen dat er te snel te veel reizigers met het OV willen reizen. Door ervoor te zorgen dat reizigers zich beter verspreiden over de dag, hoopt ze de spits af te vlakken. “Andere begin- en eindtijden van scholen, als voorbeeld, maar ook van bedrijven en overheden, spelen daarbij een cruciale rol.”

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Studenten wellicht tussen 11.00 en 15.00 uur in OV”

Sepsoh Erdna|16.06.20|15:28

Dat is wel een hele marginaal tijdslot..daar kun je ook niet vele mee.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.