GVB ondertekent gedragscode schoonmaakbranche

Het GVB heeft donderdag 26 januari de Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche ondertekend. Met het ondertekenen van deze gedragscode geeft GVB aan zich in te zetten voor goed opdrachtgeverschap zoals controle op contracten, arbeidsomstandigheden en werkdruk van medewerkers en naleving van de gedragscode.

Het implementeren van de code binnen GVB en het naleven hiervan betekent dat er minimum kwalificatie-eisen worden gesteld aan opdrachtnemers: het naleven van de cao en van wet- en regelgeving. Maar ook dat er bij contractwisselingen rekening met de positie en het welzijn van de betrokken medewerkers wordt gehouden.

Ook worden er afspraken gemaakt met bedrijven over de werkdruk en wordt de werkbeleving van medewerkers getoetst. Daarnaast worden bedrijven uitgenodigd om te komen met innovatieve oplossingen voor verbetering van de dienstverlening.

Onderzoek

Naast de code heeft GVB de schoonmaakbedrijven toegezegd een onafhankelijk onderzoek in te laten stellen naar de arbeidsomstandigheden van de schoonmakers binnen de eigen organisatie.

Dit geldt zowel voor de reiniging van gebouwen en kantoren, als ook voor de voertuigen en werkplaatsen. GVB vindt het van belang dat ook externe partijen die binnen de GVB organisatie werkzaam zijn dit op veilige en verantwoorde wijze doen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.