Staking openbaar vervoer in Brussel nog niet over

De stakingsellende bij het openbaar vervoer in Brussel is nog niet voorbij. Maandagochtend is er in Brussel geen enkele bus of tram uit vertrokken. Er rijdt momenteel ook geen enkele metro op het Brusselse MIVB-net. De bussen van De Lijn en de TEC rijden wel.

Sinds zaterdag liggen alle bussen, trams en metro’s van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB stil. Het personeel uit zo zijn medeleven en ongenoegen na het overlijden van de MIVB-supervisor Iliaz Tahiraj. De man overleed zaterdag na een vuistslag van een agressieve vriend van een autobestuurder die net een aanrijding met een bus had veroorzaakt.

Begraven

Normaal gezien zou maandag om 16 uur het MIVB-verkeer worden hervat, maar de vakbondsvertegenwoordigers krijgen sterke signalen dat het personeel dat niet ziet zitten en tot vrijdag wil staken.
Donderdag wordt Illias Tahiraj begraven. Het openbaar vervoer in Brussel zal dan sowieso een uur worden stilgelegd.

ACOD Spoor, de socialistische vakbond van het NMBS-personeel, stellen voor dat de hele sector donderdag hun solidariteit en medeleven betuigt. ‘Zeer binnenkort zal er een gemeenschappelijke actie georganiseerd worden waarin maatregelen voor het vergroten van de veiligheid van het personeel in de sector openbaar vervoer zullen geëist worden’, klinkt het.

Stilte

De chauffeurs van de Vlaamse en Waalse openbaarvervoermaatschappijen De Lijn en TEC hebben maandag om 10 uur twee minuten stilte gehouden uit solidariteit met hun collega’s van de Brusselse vervoermaatschappij en met de familie van de MIVB-medewerker.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.