Celstraf geëist tegen 14-jarige overvaller buschauffeurs

Een 14-jarige jongen heeft acht maanden jeugdgevangenis tegen zich horen eisen, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De knul is verantwoordelijk voor twee gewapende overvallen op buschauffeurs. Volgens het OM moet hij ook gedurende een jaar een gedragscursus ondergaan.

De busmaatschappij eiste verder 5000 euro schadevergoeding en een van de buschauffeurs eiste enkele honderden euro’s immateriële schadevergoeding.

Nep vuurwapen

Op 27 oktober zou de jongen samen met een 17-jarige jongen een buschauffeur in Wieringerwerf hebben overvallen en met een nep vuurwapen hebben bedreigd. De buit bedroeg 300 euro, enkele vervoersbewijzen en een portemonnee met pasjes.

Opnieuw

Enkele weken later zou de 14-jarige alleen opnieuw een buschauffeur hebben overvallen in Middenmeer. Ditmaal had hij een mes bij zich en maakte 200 euro en een paar vervoersbewijzen buit. Verder wordt de jongen verdacht van het stelen van en bromfiets.De uitspraak is over twee weken. De rechtszaak tegen de 17-jarige jongen wordt naar verwachting op 6 juni behandeld. Zijn voorlopige hechtenis is verlengd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Celstraf geëist tegen 14-jarige overvaller buschauffeurs | OVPro.nl

Celstraf geëist tegen 14-jarige overvaller buschauffeurs

Een 14-jarige jongen heeft acht maanden jeugdgevangenis tegen zich horen eisen, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De knul is verantwoordelijk voor twee gewapende overvallen op buschauffeurs. Volgens het OM moet hij ook gedurende een jaar een gedragscursus ondergaan.

De busmaatschappij eiste verder 5000 euro schadevergoeding en een van de buschauffeurs eiste enkele honderden euro’s immateriële schadevergoeding.

Nep vuurwapen

Op 27 oktober zou de jongen samen met een 17-jarige jongen een buschauffeur in Wieringerwerf hebben overvallen en met een nep vuurwapen hebben bedreigd. De buit bedroeg 300 euro, enkele vervoersbewijzen en een portemonnee met pasjes.

Opnieuw

Enkele weken later zou de 14-jarige alleen opnieuw een buschauffeur hebben overvallen in Middenmeer. Ditmaal had hij een mes bij zich en maakte 200 euro en een paar vervoersbewijzen buit. Verder wordt de jongen verdacht van het stelen van en bromfiets.De uitspraak is over twee weken. De rechtszaak tegen de 17-jarige jongen wordt naar verwachting op 6 juni behandeld. Zijn voorlopige hechtenis is verlengd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.