Reiziger probeert machinist te wurgen

De politie is op zoek naar een agressieve reiziger voor een poging tot doodslag op een machinist. Hoewel het incident al eind februari gebeurde, heeft de politie nu de beelden van de betreffende reiziger naar buiten gebracht.

Via de site `depolitiezoekt.nl` zijn foto’s van de reiziger te zien. Ook wordt het signalement van de reiziger bekend gemaakt. De politie hoopt met het vrijgeven van de beelden en het signalement de dader op te kunnen sporen.

Intercity

Bij het incident op 26 februari stapt de reiziger uit de vertraagde intercity Schiphol-Utrecht Centraal bij station Amsterdam Bijlmer Arena. Hoewel de betreffende reiziger eerst wegloopt, komt hij terug om zich bij de conducteur te beklagen over zijn gemiste aansluiting.

De conducteur kan de man echter niet helpen, maar daar neemt de reiziger geen genoegen mee. Hij valt de conducteur aan en belemmert de conducteur bij het sluiten van de treindeuren.

Machinist

Na een schermutseling kan de trein toch vertrekken, maar de man schopt en slaat vanaf het perron tegen de deur van de machinistencabine, waar de conducteur zich inmiddels teruggetrokken heeft.

Als de machinist de man tot bedaren wil brengen, valt hij echter uit de cabine op het perron, waarna de man de machinist in een wurggreep houdt. Met hulp van de conducteur en een uiterste krachtinspanning kan de machinist zichzelf bevrijden.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Reiziger probeert machinist te wurgen | OVPro.nl

Reiziger probeert machinist te wurgen

De politie is op zoek naar een agressieve reiziger voor een poging tot doodslag op een machinist. Hoewel het incident al eind februari gebeurde, heeft de politie nu de beelden van de betreffende reiziger naar buiten gebracht.

Via de site `depolitiezoekt.nl` zijn foto’s van de reiziger te zien. Ook wordt het signalement van de reiziger bekend gemaakt. De politie hoopt met het vrijgeven van de beelden en het signalement de dader op te kunnen sporen.

Intercity

Bij het incident op 26 februari stapt de reiziger uit de vertraagde intercity Schiphol-Utrecht Centraal bij station Amsterdam Bijlmer Arena. Hoewel de betreffende reiziger eerst wegloopt, komt hij terug om zich bij de conducteur te beklagen over zijn gemiste aansluiting.

De conducteur kan de man echter niet helpen, maar daar neemt de reiziger geen genoegen mee. Hij valt de conducteur aan en belemmert de conducteur bij het sluiten van de treindeuren.

Machinist

Na een schermutseling kan de trein toch vertrekken, maar de man schopt en slaat vanaf het perron tegen de deur van de machinistencabine, waar de conducteur zich inmiddels teruggetrokken heeft.

Als de machinist de man tot bedaren wil brengen, valt hij echter uit de cabine op het perron, waarna de man de machinist in een wurggreep houdt. Met hulp van de conducteur en een uiterste krachtinspanning kan de machinist zichzelf bevrijden.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.