HTM, staking, Den Haag, Qbuzz

Staking HTM chauffeurs voorlopig voorbij

UPDATE- De staking van de HTM-chauffeurs in Den Haag is voorlopig voorbij. De HTM chauffeurs zijn 5 juli om 13.30 uur weer gaan rijden. Dat is in samenspraak gegaan met de directie. De HTM’ ers willen wel voor vrijdag middernacht een garantie dat als HTM Qbuzz omvalt dat het moederbedrijf garant staat. Anders gaan ze vrijdag weer staken.

De onderhandelingen tussen de buschauffeurs van HTM en het Stadsgewest Haaglanden  waren eerder stukgelopen. De directie van de HTM  kwam vervolgens op verzoek van de chauffeurs naar de garage aan de Telexstraat om met ze te spreken.

HTM/Qbuzz

De chauffeurs zijn bang dat ze er op achteruitgaan als ze onder de nieuwe werkgever HTM/Qbuzz vallen. Deze nieuwe vervoerscombinatie waarin HTM is opgenomen gaat vanaf 9 december het stadsbusvervoer in Den Haag en in de gemeenten Rijswijk en Leidschendam-Voorburg verzorgen. De looptijd van de nieuwe concessie is 7 jaar en eindigt op 7 december 2019.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.