CNV vraagt Qbuzz salarissen buswassers te betalen

Het CNV heeft Qbuzz Groningen-Drenthe gevraagd om de salarissen van 15 buswassers te betalen. De schoonmakers zitten ruim een maand zonder geld omdat de directe werkgever, Vehicle Groep, niet heeft uitbetaald. De achterliggende reden hiervan is onbekend maar vermoed wordt dat het bedrijf failliet is.

Bij de wisseling van de vervoersconcessie in Groningen en Drenthe in 2009  van Arriva naar Qbuzz gingen de meeste buswassers over van van het bedrijf Nivo Noord naar Vehicle Groep. Dit laatste bedrijf kan nu kennelijk niet garant staan voor de uitbetaling van de salarissen. Bij het bedrijf wordt de telefoon niet meer opgenomen en het CNV vreest dat Vehicle Groep failliet is.

Schoonmaken

CNV-woordvoerder Jan Kampherbeek: ” Deze mensen doen precies wat van ze wordt verlangd. Bussen schoonmaken, aftanken en klaarzetten voor de volgende dag. Maar sinds periode acht is er geen betaling meer geweest.”

Het CNV vindt het begrijpelijk dat Qbuzz aan de buswassers vraagt om door te werken maar vraagt nu ook om de betaling van de salarissen over te nemen. “Als de buswassers doorwerken , moet het verrichte werk ook worden betaald . In dit geval is dat dus door Qbuzz”, aldus Kampherbeek in Transport-online.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.