GVB Amsterdam, bus

Drie vervoerders werken samen voor veiliger OV

GVB Amsterdam, bus

Vervoerders GVB, Connexxion en EBS gaan drie maanden lang actief samenwerken door ondersteunend personeel aan elkaar beschikbaar te stellen. Ze willen zo bekijken of ze veiligheid in het openbaar vervoer in de regio Amsterdam kunnen vergroten.

Het gaat om een pilot van de drie vervoersbedrijven en de Stadsregio Amsterdam, het samenwerkingsverband van zestien gemeenten in de regio Amsterdam. De uitvoering ligt vooral bij de verkeerscentrales. Als er melding van een incident binnenkomt bij een van de verkeerscentrales, wordt gekeken waar de dichtstbijzijnde dienstwagen zich bevindt, ongeacht van welk van de drie vervoersbedrijven. Zo kan het in de praktijk gebeuren dat het team van GVB reageert op meldingen van buschauffeurs van Connexxion en EBS.

Tijdens de pilot stelt de Stadsregio Amsterdam een extra assistentiewagen beschikbaar voor het zorgteam openbaar vervoer van GVB om de aanrijtijd te bekorten. Daarmee zijn er drie wagens actief in Amsterdam.

Al langer

De drie vervoersbedrijven werken in de praktijk al langer samen bij incidenten en ongevallen. Bij een ongeluk met een GVB-bus en een EBS-bus eind november, ving GVB de EBS-chauffeur bijvoorbeeld op en regelde Connexxion een bus om de passagiers verder te vervoeren. Tijdens de pilot gaan ze dat op een gestructureerdere manier doen voor alle incidenten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.