Manu Lageirse, directeur Veolia

Manu Lageirse voorzitter van Jonge Veranderaars tijdens jubileumfeest

Manu Lageirse, directeur Veolia

Directeur Manu Lageirse van Veolia is op 10 oktober voor even voorzitter van de Jonge Veranderaars. Het netwerk voor jonge professionals in de rail- en OV-sector viert op die dag haar tienjarig jubileum. Tijdens het lustrumfeest wordt de nieuwe voorzitter bekendgemaakt en is er een presentatie van het nieuwe boek 100% JV.De Jonge Veranderaars pakten drie jaar geleden Manu Lageirse aan op het Railforum Jaarcongres. Tania Rademaker van de Jonge Veranderaars: “Manu moest tijdens een interactieve sessie op het matje komen bij Sinterklaas omdat hij te veel vakjargon gebruikte. Hij heeft nu de kans om terug te slaan en gaat tijdens het lustrumfeest over de toekomst van het OV spreken.”

Voorzitter

De huidige voorzitter Evelien Fleskens geeft een speech waarin ze terugblikt naar tien jaar Jonge Veranderaars. Daarna neemt Manu Lageirse het stukje van haar over. Hij vertelt over de toekomst van het OV en de rol die jongeren hierin zullen spelen. Daarna wordt de nieuwe voorzitter bekendgemaakt. Die zal over de toekomstplannen van de Jonge Veranderaars vertellen.

Later op de avond wordt ook het jubileumboek 100% JV gepresenteerd. De Jonge Veranderaars hebben zich bij het maken van deze bundel laten inspireren door de 100% stadsgidsen van diverse grote Europese steden.

100% JV

Martijn Altenburg van de Jonge Veranderaars: “In 100% JV staan bijzondere OV-plekken in Nederland en dingen die je gedaan zou moeten hebben in het OV. Daarnaast staan er in een ander deel van het boek ook buitenlandse OV-ervaringen. Daaronder zijn enkele ervaringen die wij hebben opgedaan tijdens studiereizen.”

De Jonge Veranderaars gaan ieder jaar op studiereis om er achter te komen hoe het openbaar vervoer in andere landen wordt geregeld. Na afloop van het lustrumfeest krijgen alle aanwezigen een exemplaar van 100% JV uitgereikt.

Jubileumfeest

Het jubileumfeest vindt vanaf 20.00 uur plaats bij Delano in Utrecht. Iedere Jonge Veranderaar mag een introducé meenemen, dus aarzel niet om een van hen te benaderen zodat je er ook bij kunt zijn.

Marieke van Gompel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.