Veiligheid in OV

NS steunt FNV-oproep voor meer veiligheid OV-personeel

Veiligheid in OV

De directie van NS ondersteunt de roep van FNV Spoor om de veiligheid van personeel te vergroten. Deze week sprak de vakbond zich fel uit tegen agressie in het openbaar vervoer. Daarmee wilde de bond aandacht vragen voor het toenemende geweld tegen personeel van OV-bedrijven. NS-directievoorzitter Ingrid Thijssen vindt de oproep een goede zaak en geeft aan dat de agressie met wortel en tak moet worden uitgeroeid.

Directe aanleiding voor de actie was een incident van vorige week. Daarbij raakte een medewerker van NS gewond. In een handgemeen met reizigers belandden de medewerker, de reizigers en een omstander op het spoor. Daar stond op dat moment een trein op het punt van vertrekken.

Dieptepunt

Een absoluut dieptepunt en ontoelaatbaar noemde de bond het incident. Ook de NS is het geweld tegen personeel spuugzat. “We doen als NS wat we kunnen en we zullen ons nooit neerleggen bij agressie in het OV”, zegt de vervoersorganisatie op haar site. “Wij vinden het niet normaal dat ons personeel regelmatig geconfronteerd wordt met agressief gedrag.”

Thijssen geeft aan dat de vervoerder jaarlijks meer dan 100 miljoen euro uitgeeft aan preventie en toezicht. Ook wijst ze op het feit dat er bij NS 650 goed opgeleide service & veiligheidsmensen werken.

Campagne

De NS ontwikkelt momenteel samen met andere vervoerders een publiciteitscampagne ‘Handen af van ons personeel’. De campagne wordt binnenkort intern gelanceerd. Wanneer de campagne extern van start gaat, is nog niet duidelijk

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.