NS, trein

Twee mannen opgepakt voor mishandeling NS’ers

NS, trein

De politie heeft dinsdagavond twee mannen opgepakt voor het mishandelen van NS-medewerkers. Een 21-jarige Rotterdammer werd in Eindhoven aangehouden omdat hij een NS-medewerker had geslagen. Een 17-jarige zwartrijder sloeg in de trein van Den Haag naar Leeuwarden een conducteur tijdens een kaartcontrole. 

De 52-jarige NS-medewerker sprak de Rotterdammer op het stationsplein in Eindhoven aan op zijn gedrag. De man zou kort daarvoor verbaal te keer zijn gegaan tegen twee vrouwen. Nadat hij de NS’er had mishandeld, hebben twee collega’s van de treinmedewerker de man aangehouden en aan de politie overgedragen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij is daarna met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Zwartrijder

De politie heeft dinsdagavond ook een 17-jarige jongen uit Ubbena aangehouden vanwege de mishandeling van een conducteur in de trein van Den Haag naar Leeuwarden. De conducteur controleerde de jongen en zijn vriend vlak voor het station Wolvega. Daarbij ondekte hij dat beide jongens geen geldige vervoersbewijzen hadden.

De conducteur vroeg de jongens om hun ID-kaarten te tonen voor een uitgestelde betaling. De 17-jarige vloog hierna de conducteur aan en sloeg hem in zijn gezicht. Toen hij dit een tweede keer wilde doen ontstond er een worsteling waarbij de conducteur terug sloeg en de jongen overmeesterde met behulp van andere passagiers in de trein. De verdachte is op station Wolvega overdragen aan de politie. De conducteur is door de dokter behandeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van OVPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Twee mannen opgepakt voor mishandeling NS’ers | OVPro.nl
NS, trein

Twee mannen opgepakt voor mishandeling NS’ers

De politie heeft dinsdagavond twee mannen opgepakt voor het mishandelen van NS-medewerkers. Een 21-jarige Rotterdammer werd in Eindhoven aangehouden omdat hij een NS-medewerker had geslagen. Een 17-jarige zwartrijder sloeg in de trein van Den Haag naar Leeuwarden een conducteur tijdens een kaartcontrole. 

De 52-jarige NS-medewerker sprak de Rotterdammer op het stationsplein in Eindhoven aan op zijn gedrag. De man zou kort daarvoor verbaal te keer zijn gegaan tegen twee vrouwen. Nadat hij de NS’er had mishandeld, hebben twee collega’s van de treinmedewerker de man aangehouden en aan de politie overgedragen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij is daarna met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Zwartrijder

De politie heeft dinsdagavond ook een 17-jarige jongen uit Ubbena aangehouden vanwege de mishandeling van een conducteur in de trein van Den Haag naar Leeuwarden. De conducteur controleerde de jongen en zijn vriend vlak voor het station Wolvega. Daarbij ondekte hij dat beide jongens geen geldige vervoersbewijzen hadden.

De conducteur vroeg de jongens om hun ID-kaarten te tonen voor een uitgestelde betaling. De 17-jarige vloog hierna de conducteur aan en sloeg hem in zijn gezicht. Toen hij dit een tweede keer wilde doen ontstond er een worsteling waarbij de conducteur terug sloeg en de jongen overmeesterde met behulp van andere passagiers in de trein. De verdachte is op station Wolvega overdragen aan de politie. De conducteur is door de dokter behandeld. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van OVPro en hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.