RET, conducteur, tablet

RET-personeel werkt met tablet en smartphone

RET, conducteur, tablet

Alle buschauffeurs, metrobestuurders, trambestuurders, conducteurs, controleurs, OV-surveillanten en metrobeheerders van de RET hebben sinds deze week een tablet of smartphone tot hun beschikking. Daarmee hebben zij toegang tot actuele (reis)informatie en kunnen zij reizigers nog beter van dienst zijn met reisadvies en informatie.

Met de tablets kunnen nu alle drieduizend medewerkers e-mails sturen en ontvangen zij de personeelsroosters digitaal. De Rotterdamse stadsvervoerder startte twee jaar geleden met het uitgeven van tablets aan alle medewerkers bij de metro. Begin dit jaar kregen alle buschauffeurs en trambestuurders een tablet. Deze zomer waren de controleurs en OV-surveillanten en de tramconducteurs aan de beurt.

Communicatiemiddelen

RET ontwikkelde eerder een systeem waarmee reizigers bij een verstoring binnen twee minuten worden geïnformeerd via Twitter, de RET-website en dynamische reizigersinformatieborden. Ook kwam de stadsvervoerder met nieuwe communicatiemiddelen, zoals de RET-alert-app waarmee vaste reizigers een berichtje ontvangen als er een verstoring is op hun tram- bus- of metrolijn.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “RET-personeel werkt met tablet en smartphone”

dit is niet voor de klantvriendelijkheid maar voor het controleren van personeel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.