NS, trein

Politie zoekt getuigen van geweld tegen NS-medewerkers

NS, trein

De politie is op zoek naar twee mannen die dinsdagavond rond 21.00 uur twee NS-medewerkers hebben mishandeld op het station in Almelo. NS meldt op haar website te hopen dat de daders snel worden gepakt en wil de materiële en immateriële schade op hen verhalen.

Een vrouw werd door twee mannen op het perron in Rijssen lastig gevallen. Ook in de trein naar Almelo werd zijn door beide mannen belaagd. De conducteur van de trein sprak hen aan op hun gedrag en zocht voor de vrouw een andere plaats in de trein.

Mishandeling

Op het perron in Almelo ging het vervolgens mis. De jongens vallen de machinist en de conducteur aan. Een getuige ziet het gebeuren en schiet de NS-medewerkers te hulp. Daarna gaan de beide mannen er vandoor. Beide NS-medewerkers raakten gewond en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De daders zijn nog voortvluchtig en de politie is actief op zoek naar getuigen en tips om ze op te kunnen pakken.

NS werkt op alle fronten aan het tegengaan van agressie met onder andere speciaal Veiligheid en Service-personeel en een 24 uur bemande veiligheidscentrale. Ook het sluiten van het poortjes zal volgens het spoorbedrijf een bijdrage leveren, omdat veel agressie gerelateerd is aan zwartrijden.

Publiekscampagne

NS lanceerde dit jaar een speciale publiekscampagne ‘Handen af van onze collega’s’. Aan de hand van persoonlijke en zeer confronterende getuigenissen liet de campagne zien wat de impact is van agressie op medewerkers van NS en het openbaar vervoer in het algemeen.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Politie zoekt getuigen van geweld tegen NS-medewerkers”

Hans Termaat|04.12.14|23:00

het zal niks helpen, zolang het O M geen straffen geeft

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Politie zoekt getuigen van geweld tegen NS-medewerkers | OVPro.nl
NS, trein

Politie zoekt getuigen van geweld tegen NS-medewerkers

De politie is op zoek naar twee mannen die dinsdagavond rond 21.00 uur twee NS-medewerkers hebben mishandeld op het station in Almelo. NS meldt op haar website te hopen dat de daders snel worden gepakt en wil de materiële en immateriële schade op hen verhalen.

Een vrouw werd door twee mannen op het perron in Rijssen lastig gevallen. Ook in de trein naar Almelo werd zijn door beide mannen belaagd. De conducteur van de trein sprak hen aan op hun gedrag en zocht voor de vrouw een andere plaats in de trein.

Mishandeling

Op het perron in Almelo ging het vervolgens mis. De jongens vallen de machinist en de conducteur aan. Een getuige ziet het gebeuren en schiet de NS-medewerkers te hulp. Daarna gaan de beide mannen er vandoor. Beide NS-medewerkers raakten gewond en zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De daders zijn nog voortvluchtig en de politie is actief op zoek naar getuigen en tips om ze op te kunnen pakken.

NS werkt op alle fronten aan het tegengaan van agressie met onder andere speciaal Veiligheid en Service-personeel en een 24 uur bemande veiligheidscentrale. Ook het sluiten van het poortjes zal volgens het spoorbedrijf een bijdrage leveren, omdat veel agressie gerelateerd is aan zwartrijden.

Publiekscampagne

NS lanceerde dit jaar een speciale publiekscampagne ‘Handen af van onze collega’s’. Aan de hand van persoonlijke en zeer confronterende getuigenissen liet de campagne zien wat de impact is van agressie op medewerkers van NS en het openbaar vervoer in het algemeen.

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “Politie zoekt getuigen van geweld tegen NS-medewerkers”

Hans Termaat|04.12.14|23:00

het zal niks helpen, zolang het O M geen straffen geeft

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.