Diploma-uitreiking, mbo-opleiding, Stationsretail

Eerste lichting mbo’ers rondt mbo-opleiding Stationsretail af

Diploma-uitreiking, mbo-opleiding, Stationsretail

De eerste lichting deelnemers van de opleiding Stationsretail heeft vorige week haar felbegeerde mbo-diploma in ontvangst genomen. Deze groep medewerkers is anderhalf jaar geleden gestart met de door NS op maat ontwikkelde opleiding.

NS startte in september vorig jaar met een tweede deelnemersgroep gestart op mbo niveau 3. De combinatie van leren en werken bij verschillende formules op het station levert een enorm rendement op voor de deelnemers en de organisatie, stelt NS. De spoorvervoerder start eind januari 2015 met een nieuwe mbo-opleiding Stationsretail op niveau 4 (diploma filiaalmanager).

Mbo-opleiding

NS Retail-directeur Anita Wetterhahn: “Stationsretail is een vak apart. Onze mensen in onze winkels maken het verschil, elke dag weer. Naast het bieden van snelheid, kwaliteit en service in onze winkels, helpen ze onze reizigers op weg tijdens hun reis. Door deze opleiding stimuleren we interne doorgroei.”

De erkende mbo-opleiding in BBL-vorm (een combinatie van leren en werken), is ontwikkeld in samenwerking met NCVB Bedrijfsopleidingen. De medewerkers doen ervaring op bij verschillende winkelformules op de NS-stations.

Reizigers

NS verwelkomt elke dag meer dan een miljoen reizigers op haar stations. Het assortiment van de formules is toegesneden op locaties waar klanten behoefte hebben aan snelheid en gemak. Reizigers kunnen zo hun tijd doorbrengen door nog even een verse koffie of broodje te kopen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.