Timo Huges, NS-directeur

‘Met techniek agressie tegen OV-personeel aanpakken’

Timo Huges, NS-directeur

Met behulp van techniek kan de agressie tegen OV-personeel worden aangepakt. Bijvoorbeeld met afsluiting van stations via OV-chippoortjes en cameratoezicht. Dat zei directeur Timo Huges van NS bij de opening van RailTech 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht. Samen met ProRail-directeur Patrick Buck, burgemeester Jan van Zanen van Utrecht en directeur Gerben Edelijn van Thales Nederland opende Huges de railvakbeurs. Deze beurs is van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 maart.

“Agressie tegen OV-personeel is een voorbeeld met een hele vervelende aanleiding van hoe we als spoorsector heel wat voor elkaar kunnen krijgen als we het sámen doen. Door naar elkaar te luisteren en elkaar scherp te houden”, zegt Huges.

Reizigers

“Ook daarom is deze beurs zo belangrijk. Om behalve goede zaken te doen, elkaar te leren kennen en elkaar te blijven herinneren aan ons doel: het openbaar vervoer beter maken. Daar wens ik u deze dagen veel succes mee”, zo sprak hij zijn toehoorders toe.

Hoewel RailTech vooral een technische beurs is, stelde Huges zich als een directeur van een reizigersbedrijf als “een vis in het water” te voelen. “Het zetten van de reiziger op 1,2 en 3 begint namelijk bij spullen die het doen. En bij innovaties die het voor de reizigers beter maken. Of het nu onze nieuwe treinen zijn, of de OV-chipkaart waarmee je in het hele openbaar vervoer terecht kunt, of digitale reisinformatie. Het begint bij de techniek. Daar draait alles om op deze beurs.”

OV-chipkaart

Burgemeester Jan van Zanen van Utrecht: “De innovaties die hier worden gepresenteerd zijn voor de reizigers en het treinverkeer in Nederland de toekomst.”

Directeur Gerben Edelijn van Thales Nederland, de fabrikant van de OV-chippoorten: “Er komen innovaties aan voor de OV-chipkaart. Zo kunnen reizigers straks op andere manieren betalen, bijvoorbeeld met de mobiele telefoon.”

Overname RailTech

Ook kondigde de directeur van Europoint, Johan Haarhuis, zijn vertrek aan. Europoint is de organisatie achter RailTech. Europoint is onlangs overgenomen door ProMedia Group, de uitgever van onder meer OVPro en SpoorPro. “Ik draag het stokje over aan Joan Blaas.”

ProMedia Group-directeur Joan Blaas: “Wij gaan samen met het team van Europoint de schouders eronder zetten om RailTech nog beter te maken voor de spoorbranche en haar miljoenen reizigers.”

Marieke van Gompel

Wil je ook RailTech bezoeken? Ga voor meer informatie naar: www.railtech.com

Bekijk de openingsvideo van RailTech:

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “‘Met techniek agressie tegen OV-personeel aanpakken’”

Evert Bouws|19.03.15|17:43

Dat geloof in de poortjes ter vermindering van de agressie tegen het personeel, en dan ook beweren de reiziger centraal te stellen. Poortjes zijn vaak niet eens mogelijk en wat moet er dan in het stads- en streekvervoer? De deur van de bus alleen open door in te checken van buiten af? Veiligheid is mensenwerk, poortjes en camera’s leveren hooguit een beperkte bijdrage.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.