Buschauffeur, HTM

Aandacht voor OV-medewerkers tijdens Week van Respect

Buschauffeur, HTM

De landelijke Week van Respect staat dit jaar opnieuw in het teken van respect voor OV-personeel. Gedurende deze week, die woensdag van start gaat, wordt er aandacht gevraagd voor mensen die midden in de samenleving hun werk doen. De Week van Respect is een initiatief van StichtingR die in 2012 is opgericht door Marlise van Aerde, voormalig brigadier van de Amsterdamse politie.

Van Aerde werd in 2007 zelf slachtoffer van een zeer ernstig geweldincident tijdens haar werk. Sindsdien zet zij zich in voor een veilige publieke taak: iedereen die werkzaam is binnen onze samenleving moet zijn of haar werk veilig kunnen verrichten.

Week van Respect 2015

StichtingR vraagt aan heel Nederland om te laten zien dat ze het openbaar vervoer waardeert en respect heeft voor het OV-personeel. Ze roept daarom heel Nederland op om via social media mee te doen aan de actie ‘Petje af’. De Week van Respect 2015 is een initiatief van StichtingR in samenwerking met de VVMC (Vakbond voor Rijdend Personeel); ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, NS, Connexxion, Arriva, Veolia en U-OV.

Mede-initiatiefnemer Petra de Beij: “Door middel van deze actie laat jij zien dat je achter het OV-personeel staat. Film met je mobiele telefoon jouw ‘Petje af’ gebaar en post vanaf 14 oktober onder hashtag #petjeaf op Facebook, Twitter, Instagram of LinkedIn. Ook bekende Nederlanders doen mee, zo hebben hebben onder andere Freek Vonk en Harry Vermeegen hun filmpjes al www.facebook.com/weekvanrespect geplaatst.”

OV-personeel

In de Week van Respect wordt op diverse plaatsen in het land, op scholen voor voortgezet onderwijs, voorlichting gegeven over het werk van treinpersoneel en medewerkers op stations. Doel van deze bijeenkomsten is om op een positieve en indringende manier aandacht te vragen en respect te creëren voor OV-medewerkers. De voorlichting wordt gegeven door NS- personeel.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.