Conducteur, NS, trein

Werkstraf voor zwartrijder die conducteur uit trein duwde

De agressieve zwartrijder die een conducteur in Zaandam uit de trein duwde, is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De zwartrijder en de conducteur zouden hebben geworsteld, waarna ze uit de trein vielen. Hierna zou de dader de conducteur ook nog geschopt en geslagen hebben. 

Volgens het Noord-Hollands Dagblad hield de conducteur een bloedneus en een geschaafde knie over aan het voorval. Verder heeft hij er vooral geestelijk last van en is hij schrikachtig tijdens zijn werk.

Conducteur

De conducteur van NS en de passagier vielen uit de trein door een worsteling die ontstond nadat de conducteur de reiziger aansprak omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. Officier van justitie Ellemieke van Doorn zei tijdens de rechtszaak dat er duidelijk sprake was van mishandeling van de conducteur en noemde dit kwalijk. “NS-personeel moet zijn werk kunnen doen. Er is veel agressie. De kranten staan er bol van. Getuigen zagen dat u agressief was.”

De advocaat van de verdachte vond juist dat er geen sprake was van mishandeling. De verdachte, een 21-jarige man uit Assendelft, beweerde dat hij de boete al had geaccepteerd, maar dat de conducteur weigerde om de OV-chipkaart van zijn moeder terug te geven. Toen de verdachte om de kaart bleef vragen, zou de conducteur agressief geworden zijn en door een worsteling vielen ze samen uit de trein.

Rechter

Hoewel getuigen niet gezien hebben dat de zwartrijder de conducteur heeft geslagen of geschopt nadat de conducteur op het perron lag, vond de politierechter het verhaal van de verdachte niet overtuigend. De verdachte had namelijk volgens de rechter zelf al bekend dat hij de conducteur had geduwd en aan hem had getrokken.

De officier van justitie vroeg eigenlijk om 180 uur werkstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Bovendien moest de verdachte 350 euro smartengeld en 80 euro onkosten aan de conducteur betalen. De rechter heeft een iets lagere werkstraf opgelegd, maar de verdachte moet wel 350 euro betalen. De dader gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Werkstraf voor zwartrijder die conducteur uit trein duwde”

Eric Hendriks|29.12.15|11:32

Belachelijk en dan wil de overheid dit soort gasten harder aanpakken.
120 uur en 40 uur voorwaardelijk houdt in dat er niet gestraft wordt.
Wordt hij binnen een bepaalde tijd weer gepakt dan moet hij 40 uur voor straf werken.
slaap lekker verder.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Werkstraf voor zwartrijder die conducteur uit trein duwde | OVPro.nl
Conducteur, NS, trein

Werkstraf voor zwartrijder die conducteur uit trein duwde

De agressieve zwartrijder die een conducteur in Zaandam uit de trein duwde, is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. De zwartrijder en de conducteur zouden hebben geworsteld, waarna ze uit de trein vielen. Hierna zou de dader de conducteur ook nog geschopt en geslagen hebben. 

Volgens het Noord-Hollands Dagblad hield de conducteur een bloedneus en een geschaafde knie over aan het voorval. Verder heeft hij er vooral geestelijk last van en is hij schrikachtig tijdens zijn werk.

Conducteur

De conducteur van NS en de passagier vielen uit de trein door een worsteling die ontstond nadat de conducteur de reiziger aansprak omdat hij geen geldig vervoersbewijs had. Officier van justitie Ellemieke van Doorn zei tijdens de rechtszaak dat er duidelijk sprake was van mishandeling van de conducteur en noemde dit kwalijk. “NS-personeel moet zijn werk kunnen doen. Er is veel agressie. De kranten staan er bol van. Getuigen zagen dat u agressief was.”

De advocaat van de verdachte vond juist dat er geen sprake was van mishandeling. De verdachte, een 21-jarige man uit Assendelft, beweerde dat hij de boete al had geaccepteerd, maar dat de conducteur weigerde om de OV-chipkaart van zijn moeder terug te geven. Toen de verdachte om de kaart bleef vragen, zou de conducteur agressief geworden zijn en door een worsteling vielen ze samen uit de trein.

Rechter

Hoewel getuigen niet gezien hebben dat de zwartrijder de conducteur heeft geslagen of geschopt nadat de conducteur op het perron lag, vond de politierechter het verhaal van de verdachte niet overtuigend. De verdachte had namelijk volgens de rechter zelf al bekend dat hij de conducteur had geduwd en aan hem had getrokken.

De officier van justitie vroeg eigenlijk om 180 uur werkstraf, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Bovendien moest de verdachte 350 euro smartengeld en 80 euro onkosten aan de conducteur betalen. De rechter heeft een iets lagere werkstraf opgelegd, maar de verdachte moet wel 350 euro betalen. De dader gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Werkstraf voor zwartrijder die conducteur uit trein duwde”

Eric Hendriks|29.12.15|11:32

Belachelijk en dan wil de overheid dit soort gasten harder aanpakken.
120 uur en 40 uur voorwaardelijk houdt in dat er niet gestraft wordt.
Wordt hij binnen een bepaalde tijd weer gepakt dan moet hij 40 uur voor straf werken.
slaap lekker verder.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.