Service en veiligheid medewerkers, NS beveiligers, station

NS trekt 200 extra medewerkers aan voor veiligheid

De NS gaan per direct tweehonderd extra medewerkers werven om de sociale veiligheid in de trein te vergroten. De spoorvervoerder gaat op zoek naar 140 extra hoofdconducteurs en 60 Veiligheid en Service-medewerkers. Daardoor zullen er op de uitgaansavonden op alle treinen twee conducteurs aanwezig zijn. Op de andere avonden worden extra flexibele veiligheidsteams ingezet. Dat is NS overeengekomen met vakbonden CNV en FNV. VVMC gaat nog in beraad met zijn leden.

Er zullen standaard twee hoofdconducteurs meereizen op alle late treinen op donderdag, vrijdag en zaterdag. In het akkoord van vorig jaar was er voor gekozen om eerst te starten met dubbele bemensing op treinen na 22.00 uur op donderdag en zaterdag. Nu komt daar de vrijdag bij.

Agressie

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu trekt eenmalig tien miljoen euro extra uit om agressie in het openbaar vervoer te verminderen. “Ik ben blij dat de NS met de bonden tot overeenstemming is gekomen om agressie op het spoor aan te pakken. Machinisten, conducteurs en andere mensen werkzaam in het OV doen maatschappelijk belangrijk en moeilijk werk. Dan is er maar één devies: voor die mensen hebben we allemaal respect en je blijft met je handen van ze af”, aldus de staatssecretaris.

Een groot deel van het geld gaat naar de inzet van flexibele veiligheidsteams. Deze teams zijn gedurende de avond in te zetten op verschillende trajecten voor de veiligheid van het gehele openbaar vervoer. Verder wordt gedacht aan een SMS-alert app zoals eerder door de Tweede Kamer is voorgesteld en aan extra bemensing bij poortjes die nog niet in gebruik genomen zijn. De extra maatregelen komen bovenop de acht maatregelen die in maart 2015 zijn afgesproken, zoals cameratoezicht en intensivering van de samenwerking tussen NS en politie.

Veiligheid

De bonden zijn tevreden over het resultaat. Andries van den Berg, onderhandelaar FNV Spoor: “Eindelijk wordt concreet uitvoering gegeven aan de al eerder gemaakte afspraak voor dubbele bemensing op de treinen. Met de Tweehonderd extra voltijd banen wordt een belangrijke stap gezet in het vergroten van de sociale veiligheid voor personeel en reizigers.”

Directievoorzitter Marjan Rintel van NS Reizigers: “Medewerkers moeten elke dag veilig en gezond hun werk kunnen doen en weer veilig huiswaarts kunnen keren. Er is de laatste jaren veel in gang gezet in overleg met de ondernemingsraad en de bonden om de trein en het station nog veiliger te maken.’’

Stads- en streekvervoerders

De staatsecretaris gaat binnenkort in gesprek met zowel NS, stad- en streekvervoerders, vakbonden en decentrale overheden om te komen tot een veiligheidsaanpak.

Lees ook:

Vakbonden eisen per direct maatregelen tegen agressie in trein

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “NS trekt 200 extra medewerkers aan voor veiligheid”

Els van Bokhorst|10.05.16|17:35

Zou geweldig zijn als ze ook daadwerkelijk in de trein, in alle wagons, te zien zijn en de kaarten controleren, optreden waar nodig is en niet alleen maar zittend in de eerste klas tot het volgende station gezellig met elkaar babbelen.

Ik ben absoluut voor de veiligheid van het treinpersoneel, en de reizigers trouwens. Ik vraag me alleen af of niet een deel van de huidige problemen te wijten/danken zijn aan het bijzonder lakse gedrag van een heel aantal conducteurs in het recente verleden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

NS trekt 200 extra medewerkers aan voor veiligheid | OVPro.nl
Service en veiligheid medewerkers, NS beveiligers, station

NS trekt 200 extra medewerkers aan voor veiligheid

De NS gaan per direct tweehonderd extra medewerkers werven om de sociale veiligheid in de trein te vergroten. De spoorvervoerder gaat op zoek naar 140 extra hoofdconducteurs en 60 Veiligheid en Service-medewerkers. Daardoor zullen er op de uitgaansavonden op alle treinen twee conducteurs aanwezig zijn. Op de andere avonden worden extra flexibele veiligheidsteams ingezet. Dat is NS overeengekomen met vakbonden CNV en FNV. VVMC gaat nog in beraad met zijn leden.

Er zullen standaard twee hoofdconducteurs meereizen op alle late treinen op donderdag, vrijdag en zaterdag. In het akkoord van vorig jaar was er voor gekozen om eerst te starten met dubbele bemensing op treinen na 22.00 uur op donderdag en zaterdag. Nu komt daar de vrijdag bij.

Agressie

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu trekt eenmalig tien miljoen euro extra uit om agressie in het openbaar vervoer te verminderen. “Ik ben blij dat de NS met de bonden tot overeenstemming is gekomen om agressie op het spoor aan te pakken. Machinisten, conducteurs en andere mensen werkzaam in het OV doen maatschappelijk belangrijk en moeilijk werk. Dan is er maar één devies: voor die mensen hebben we allemaal respect en je blijft met je handen van ze af”, aldus de staatssecretaris.

Een groot deel van het geld gaat naar de inzet van flexibele veiligheidsteams. Deze teams zijn gedurende de avond in te zetten op verschillende trajecten voor de veiligheid van het gehele openbaar vervoer. Verder wordt gedacht aan een SMS-alert app zoals eerder door de Tweede Kamer is voorgesteld en aan extra bemensing bij poortjes die nog niet in gebruik genomen zijn. De extra maatregelen komen bovenop de acht maatregelen die in maart 2015 zijn afgesproken, zoals cameratoezicht en intensivering van de samenwerking tussen NS en politie.

Veiligheid

De bonden zijn tevreden over het resultaat. Andries van den Berg, onderhandelaar FNV Spoor: “Eindelijk wordt concreet uitvoering gegeven aan de al eerder gemaakte afspraak voor dubbele bemensing op de treinen. Met de Tweehonderd extra voltijd banen wordt een belangrijke stap gezet in het vergroten van de sociale veiligheid voor personeel en reizigers.”

Directievoorzitter Marjan Rintel van NS Reizigers: “Medewerkers moeten elke dag veilig en gezond hun werk kunnen doen en weer veilig huiswaarts kunnen keren. Er is de laatste jaren veel in gang gezet in overleg met de ondernemingsraad en de bonden om de trein en het station nog veiliger te maken.’’

Stads- en streekvervoerders

De staatsecretaris gaat binnenkort in gesprek met zowel NS, stad- en streekvervoerders, vakbonden en decentrale overheden om te komen tot een veiligheidsaanpak.

Lees ook:

Vakbonden eisen per direct maatregelen tegen agressie in trein

Auteur: Marieke van Gompel

1 reactie op “NS trekt 200 extra medewerkers aan voor veiligheid”

Els van Bokhorst|10.05.16|17:35

Zou geweldig zijn als ze ook daadwerkelijk in de trein, in alle wagons, te zien zijn en de kaarten controleren, optreden waar nodig is en niet alleen maar zittend in de eerste klas tot het volgende station gezellig met elkaar babbelen.

Ik ben absoluut voor de veiligheid van het treinpersoneel, en de reizigers trouwens. Ik vraag me alleen af of niet een deel van de huidige problemen te wijten/danken zijn aan het bijzonder lakse gedrag van een heel aantal conducteurs in het recente verleden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.