Elektrische bussen, stadhuis Amsterdam

Beurs Transports Publics 2016 zoekt kandidaten voor vakprijs

Medewerkers in de transportsector kunnen dit jaar weer in aanmerking komen voor de European Talent in Mobility Award 2016. Met deze vakprijs worden mannen en vrouwen die het openbaar vervoer in Europa koesteren en verbeteren in het zonnetje gezet. Deze prijs wordt uitgereikt tijdens de internationale vakbeurs Transports Publics op 15 juni in Parijs.

Momenteel kunnen er nog kandidaten aangedragen worden om in aanmerking te komen voor de European Talent in Mobility awards. Dit kunnen personen zijn die bij een vervoerder werken, maar ook personen die zich voor een overheidsinstantie of een commercieel bedrijf bezighouden met de OV-sector. komen in aanmerking. De inschrijving hiervoor sluit op 8 april.

Prijzen

Tijdens de vakbeurs Transports Publics worden in vijf categorieën prijzen vergeven. De winnaars van vier titels worden verkozen door een panel dat bestaat uit Europese journalisten in de transportsector. De laatste winnaar wordt gekozen door stemmers op internet. Het gaat om de volgende categorieën:

  1. Jong talent
  2. Projectmanager
  3. Manager
  4. Een prijs voor een indrukwekkende carrière in de sector
  5. Een internet-publieksprijs

Transport Publics

De vakbeurs Transport Publics is een internationale vakbeurs voor duurzaam transport. Dit jaar verwacht de organisatie van beurs ongeveer 10.000 bezoekers uit 58 verschillende landen. Transports Publics duurt dit jaar drie dagen, waarvan de eerste twee dagen gaan over de risico’s van de economische vitaliteit van het openbaar vervoer en de nieuwe maatschappelijke behoeften. Duurzame energie speelt daarin een grote rol. 

De laatste dag  is volledig gewijd aan spoorvervoer en is georganiseerd door het Franse UTP en de Duitse VDV, in samenwerking met de Fer de France en de UITP. Het gaat dan onder meer over de openstelling van nationale markten en het concurrentievermogen bij invoering van het vierde Spoorwegpakket voor de EU. Deze beurs wordt ook ondersteund door de Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.