Dennis Huisman, Hoogleraar Openbaar Vervoer, foto: Erasmus Universiteit

Dennis Huisman benoemd tot hoogleraar Openbaar Vervoer

De Erasmus Universiteit heeft NS’er Dennis Huisman per 1 maart benoemd tot bijzonder hoogleraar Openbaar Vervoer Optimalisatie bij de Erasmus School of Economics. Huisman werkt momenteel parttime bij NS, waar hij Expertise Manager Logistieke Processen is bij de afdeling Proceskwaliteit & Innovatie. Die functie zal hij combineren met zijn aanstelling als bijzonder hoogleraar. 

Huisman gaat een nieuwe leerstoel bezetten van 0,4 fte. Het doel van deze nieuwe leerstoel is het uitbreiden van de huidige activiteiten en het versterken van de reputatie van Erasmus School of Economics op het gebied van Openbaar Vervoer Optimalisatie. Dit gaat met andere woorden om het toepassen van kwantitatieve methoden om het OV te verbeteren.

Opleiding

Het vakgebied van de Operations Research ontwikkelt zich steeds verder door toenemende rekenkracht van de computers en de grotere beschikbaarheid van data die bijvoorbeeld door de OV-chipkaart verzameld wordt. Dit heeft tot gevolg dat het steeds beter mogelijk wordt om ook real-time beslissingen te ondersteunen door middel van optimalisatie. NS gebruikt een aantal van deze technieken nu al in de praktijk. Huisman zal zich in zijn onderzoek voor de Erasmus Universiteit concentreren op het verbeteren van de kosten-efficiency, het vergroten van de betrouwbaarheid van het reizen, en het verbeteren van aansluitingen tussen vervoerders en vervoersmodaliteiten om daarmee reizigers sneller en betrouwbaarder van deur-tot-deur te vervoeren.

Huisman studeerde Econometrie & Besliskunde aan Erasmus School of Economics. Na een succesvolle afronding in 1999 volgde aansluitend zijn promotieonderzoek over het plannen van bussen en buschauffeurs. In 2004 promoveerde hij op dit onderzoek en sindsdien werkt hij zowel bij de Erasmus School of Economics als bij de NS. Binnen de NS houdt hij zich bezig met diverse logistieke onderwerpen van strategisch tot operationeel, waaronder de be-en bijsturing van de Toekomst van NS en ProRail. In 2008 maakte Huisman deel uit van het NS-team dat de prestigieuze Franz Edelman Award won.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dennis Huisman benoemd tot hoogleraar Openbaar Vervoer | OVPro.nl
Dennis Huisman, Hoogleraar Openbaar Vervoer, foto: Erasmus Universiteit

Dennis Huisman benoemd tot hoogleraar Openbaar Vervoer

De Erasmus Universiteit heeft NS’er Dennis Huisman per 1 maart benoemd tot bijzonder hoogleraar Openbaar Vervoer Optimalisatie bij de Erasmus School of Economics. Huisman werkt momenteel parttime bij NS, waar hij Expertise Manager Logistieke Processen is bij de afdeling Proceskwaliteit & Innovatie. Die functie zal hij combineren met zijn aanstelling als bijzonder hoogleraar. 

Huisman gaat een nieuwe leerstoel bezetten van 0,4 fte. Het doel van deze nieuwe leerstoel is het uitbreiden van de huidige activiteiten en het versterken van de reputatie van Erasmus School of Economics op het gebied van Openbaar Vervoer Optimalisatie. Dit gaat met andere woorden om het toepassen van kwantitatieve methoden om het OV te verbeteren.

Opleiding

Het vakgebied van de Operations Research ontwikkelt zich steeds verder door toenemende rekenkracht van de computers en de grotere beschikbaarheid van data die bijvoorbeeld door de OV-chipkaart verzameld wordt. Dit heeft tot gevolg dat het steeds beter mogelijk wordt om ook real-time beslissingen te ondersteunen door middel van optimalisatie. NS gebruikt een aantal van deze technieken nu al in de praktijk. Huisman zal zich in zijn onderzoek voor de Erasmus Universiteit concentreren op het verbeteren van de kosten-efficiency, het vergroten van de betrouwbaarheid van het reizen, en het verbeteren van aansluitingen tussen vervoerders en vervoersmodaliteiten om daarmee reizigers sneller en betrouwbaarder van deur-tot-deur te vervoeren.

Huisman studeerde Econometrie & Besliskunde aan Erasmus School of Economics. Na een succesvolle afronding in 1999 volgde aansluitend zijn promotieonderzoek over het plannen van bussen en buschauffeurs. In 2004 promoveerde hij op dit onderzoek en sindsdien werkt hij zowel bij de Erasmus School of Economics als bij de NS. Binnen de NS houdt hij zich bezig met diverse logistieke onderwerpen van strategisch tot operationeel, waaronder de be-en bijsturing van de Toekomst van NS en ProRail. In 2008 maakte Huisman deel uit van het NS-team dat de prestigieuze Franz Edelman Award won.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.