Loonsverhoging van 2,5 procent voor medewerkers GVB

GVB, Sloterdijk, (foto: GVB Verbindt)

Alle buschauffeurs en conducteurs van de GVB krijgen een loonsverhoging van 2,5 procent. Bovendien keert de vervoerder eenmalig een bedrag van maximaal 300 euro bruto uit en zullen er geen gedwongen ontslagen vallen bij de Amsterdamse vervoerder tot eind 2017. Dit zijn de vakbond en GVB samen overeengekomen. 

Eric Vermeulen van FNV Publiek Belang zegt dit een cao-onderhandelingsresultaat te vinden om trots op te zijn. De nieuwe cao loopt van 1 januari 2016 tot 31 december 2016. De loonsverhoging gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Onderhandelingen

De eenmalige uitkering wordt per rato verdeeld. Dat houdt in dat alleen de fulltimers 300 euro bruto krijgen uitgekeerd; voor de parttimers is het waarschijnlijk een lager bedrag. Tevens wordt het Sociaal Plan, dat de GVB al jaren heeft, met twee jaar verlengd. Dit is inclusief de garantie op ‘geen gedwongen ontslagen’ en een inkomensgarantie tot eind 2017.

Tijdens deze onderhandelingen is bovendien het gat tussen de oude en de nieuwe WW in de cao gedicht en is er eindelijk een einde gekomen aan de tweedeling in vakantie-uren. Door een gemeentelijke bezuinigingsoperatie in 1997 kreeg personeel dat na 1997 werd aangenomen minder vakantie-uren. “Die ongewenste tweedeling hebben wij weten op te heffen”, aldus Vermeulen. “In twee stappen heeft straks iedereen evenveel vakantie-uren.’

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Loonsverhoging van 2,5 procent voor medewerkers GVB | OVPro.nl

Loonsverhoging van 2,5 procent voor medewerkers GVB

GVB, Sloterdijk, (foto: GVB Verbindt)

Alle buschauffeurs en conducteurs van de GVB krijgen een loonsverhoging van 2,5 procent. Bovendien keert de vervoerder eenmalig een bedrag van maximaal 300 euro bruto uit en zullen er geen gedwongen ontslagen vallen bij de Amsterdamse vervoerder tot eind 2017. Dit zijn de vakbond en GVB samen overeengekomen. 

Eric Vermeulen van FNV Publiek Belang zegt dit een cao-onderhandelingsresultaat te vinden om trots op te zijn. De nieuwe cao loopt van 1 januari 2016 tot 31 december 2016. De loonsverhoging gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari.

Onderhandelingen

De eenmalige uitkering wordt per rato verdeeld. Dat houdt in dat alleen de fulltimers 300 euro bruto krijgen uitgekeerd; voor de parttimers is het waarschijnlijk een lager bedrag. Tevens wordt het Sociaal Plan, dat de GVB al jaren heeft, met twee jaar verlengd. Dit is inclusief de garantie op ‘geen gedwongen ontslagen’ en een inkomensgarantie tot eind 2017.

Tijdens deze onderhandelingen is bovendien het gat tussen de oude en de nieuwe WW in de cao gedicht en is er eindelijk een einde gekomen aan de tweedeling in vakantie-uren. Door een gemeentelijke bezuinigingsoperatie in 1997 kreeg personeel dat na 1997 werd aangenomen minder vakantie-uren. “Die ongewenste tweedeling hebben wij weten op te heffen”, aldus Vermeulen. “In twee stappen heeft straks iedereen evenveel vakantie-uren.’

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.