RET en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao

De Rotterdamse vervoerder RET en de vakbonden hebben op dinsdag een akkoord bereikt een nieuwe cao voor de komende twee jaar. De 3000 tram- en metrobestuurders, buschauffeurs en overig personeel van de RET krijgen per 1 februari 2016 een structurele loonsverhoging van 3,2 procent, een hogere eindejaarsuitkering en krijgen eenmalig 150 euro uitgekeerd in september van dit jaar. 

Algemeen directeur van de RET Pedro Peters: “Een cao voor een periode van twee jaar brengt rust en stabiliteit. Met deze cao hebben we uitdrukking kunnen geven aan onze waardering voor de dagelijkse inzet van onze medewerkers.”

Loonsverhoging

Per 1 februari 2017 krijgen de 3000 medewerkers van de RET nog een extra loonsverhoging van 1 procent, waarmee de totale loonsverhoging uitkomt op 4,2 procent. Peters: “De loonsverhoging van 4,2 procent compenseert de inflatiecorrectie ruimschoots en is daarmee een verbetering.” Ook de vakbond is tevreden over deze verhoging en de extra uitkeringen. “Dit akkoord levert de gemiddelde buschauffeur of tram- en metrobestuurder in twee jaar zo’n 6 procent inkomensverbetering op”, aldus Eric Vermeulen van de FNV. 

De vakbond complimenteerde de vervoerder bovendien over diens voornemen om vaste banen te creëren voor de uitzendkrachten die nu structurele werkzaamheden moeten uitvoeren. Vermeulen: “Het is goed dat RET structureel werk dat wordt uitgevoerd door inleenkrachten wil omzetten in échte banen.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RET en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao | OVPro.nl

RET en vakbonden bereiken akkoord over nieuwe cao

De Rotterdamse vervoerder RET en de vakbonden hebben op dinsdag een akkoord bereikt een nieuwe cao voor de komende twee jaar. De 3000 tram- en metrobestuurders, buschauffeurs en overig personeel van de RET krijgen per 1 februari 2016 een structurele loonsverhoging van 3,2 procent, een hogere eindejaarsuitkering en krijgen eenmalig 150 euro uitgekeerd in september van dit jaar. 

Algemeen directeur van de RET Pedro Peters: “Een cao voor een periode van twee jaar brengt rust en stabiliteit. Met deze cao hebben we uitdrukking kunnen geven aan onze waardering voor de dagelijkse inzet van onze medewerkers.”

Loonsverhoging

Per 1 februari 2017 krijgen de 3000 medewerkers van de RET nog een extra loonsverhoging van 1 procent, waarmee de totale loonsverhoging uitkomt op 4,2 procent. Peters: “De loonsverhoging van 4,2 procent compenseert de inflatiecorrectie ruimschoots en is daarmee een verbetering.” Ook de vakbond is tevreden over deze verhoging en de extra uitkeringen. “Dit akkoord levert de gemiddelde buschauffeur of tram- en metrobestuurder in twee jaar zo’n 6 procent inkomensverbetering op”, aldus Eric Vermeulen van de FNV. 

De vakbond complimenteerde de vervoerder bovendien over diens voornemen om vaste banen te creëren voor de uitzendkrachten die nu structurele werkzaamheden moeten uitvoeren. Vermeulen: “Het is goed dat RET structureel werk dat wordt uitgevoerd door inleenkrachten wil omzetten in échte banen.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.