Controleur, RET, BOA, proces-verbaal

RET-controleurs mogen nu ook controles uitvoeren bij Veolia

Controleurs van de stadsvervoerder RET mogen voortaan ook controles uitvoeren in de bussen van Veolia. Daarvoor hebben de twee vervoerders een samenwerkingscontract afgesloten. “Zo helpen we elkaar een handje”, legt RET-woordvoerster Frouke Albers uit.

Een dergelijk contract heeft stadsvervoerder RET ook al gesloten met de andere vervoerders in de regio. “Geen concurrentie op veiligheid, maar samenwerking: in onze regio overeenkomsten tussen RET, Veolia, NS, Connexxion en Arriva”, zo laat RET-directeur Pedro Peters weten op Twitter. Overigens mogen de controleurs van RET alleen controles uitvoeren in de bussen van Veolia; andersom is daar nog geen sprake van.

Sociale veiligheid

Het samenwerkingscontract op het gebied van controle en opsporing van strafbare feiten werd dinsdag officieel gemaakt, na ondertekening door RET-directeur Pedro Peters, de directeur Exploitatie van RET bus en Veolia-directeur Bart Schmeink. Door afspraken te maken met de andere vervoerders in de regio, hoopt RET de sociale veiligheid in de regio verder in orde te maken. “We moeten met zijn allen samenwerken”, aldus Albers.

In dit geval gaat het om de inzet van kaartencontroleurs in Veolia-bussen, maar met andere vervoerders zijn ook andere contracten afgesloten. Met de NS is bijvoorbeeld afgesproken dat de RET-medewerkers samenwerken met de medewerkers van NS op de NS-stations. Albers: “Veiligheid houdt niet op bij de NS-poortjes. Het zou gek zijn als een RET-medewerker achter de poortjes niets meer kan doen. Door dergelijke afspraken te maken kunnen we ervoor zorgen dat de veiligheid beter wordt.”

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “RET-controleurs mogen nu ook controles uitvoeren bij Veolia”

Stadsbus|10.06.16|09:51

Een citaat: “Geen concurrentie op veiligheid, maar samenwerking: in onze regio overeenkomsten tussen RET, Veolia, NS, Connexxion, Veolia en Arriva”

er staat 2 keer Veolia in :)

Inge Jacobs|10.06.16|11:21

Je hebt helemaal gelijk. Bedankt voor de melding!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

RET-controleurs mogen nu ook controles uitvoeren bij Veolia | OVPro.nl
Controleur, RET, BOA, proces-verbaal

RET-controleurs mogen nu ook controles uitvoeren bij Veolia

Controleurs van de stadsvervoerder RET mogen voortaan ook controles uitvoeren in de bussen van Veolia. Daarvoor hebben de twee vervoerders een samenwerkingscontract afgesloten. “Zo helpen we elkaar een handje”, legt RET-woordvoerster Frouke Albers uit.

Een dergelijk contract heeft stadsvervoerder RET ook al gesloten met de andere vervoerders in de regio. “Geen concurrentie op veiligheid, maar samenwerking: in onze regio overeenkomsten tussen RET, Veolia, NS, Connexxion en Arriva”, zo laat RET-directeur Pedro Peters weten op Twitter. Overigens mogen de controleurs van RET alleen controles uitvoeren in de bussen van Veolia; andersom is daar nog geen sprake van.

Sociale veiligheid

Het samenwerkingscontract op het gebied van controle en opsporing van strafbare feiten werd dinsdag officieel gemaakt, na ondertekening door RET-directeur Pedro Peters, de directeur Exploitatie van RET bus en Veolia-directeur Bart Schmeink. Door afspraken te maken met de andere vervoerders in de regio, hoopt RET de sociale veiligheid in de regio verder in orde te maken. “We moeten met zijn allen samenwerken”, aldus Albers.

In dit geval gaat het om de inzet van kaartencontroleurs in Veolia-bussen, maar met andere vervoerders zijn ook andere contracten afgesloten. Met de NS is bijvoorbeeld afgesproken dat de RET-medewerkers samenwerken met de medewerkers van NS op de NS-stations. Albers: “Veiligheid houdt niet op bij de NS-poortjes. Het zou gek zijn als een RET-medewerker achter de poortjes niets meer kan doen. Door dergelijke afspraken te maken kunnen we ervoor zorgen dat de veiligheid beter wordt.”

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “RET-controleurs mogen nu ook controles uitvoeren bij Veolia”

Stadsbus|10.06.16|09:51

Een citaat: “Geen concurrentie op veiligheid, maar samenwerking: in onze regio overeenkomsten tussen RET, Veolia, NS, Connexxion, Veolia en Arriva”

er staat 2 keer Veolia in :)

Inge Jacobs|10.06.16|11:21

Je hebt helemaal gelijk. Bedankt voor de melding!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.