Machinist, fluit, vertrek, NS

Vakbond VVMC lanceert speciale jongerenafdeling JOR

De Vakbond voor Machinisten en Conducteurs (VVMC) heeft een speciale jongerenafdeling opgericht, onder de naam Jongeren Organisatie Railvervoer (JOR). Hiermee wil de vakbond voor rijdend personeel in de spoorsector, jongeren tot 26 jaar kennis laten maken met de vakbondswereld. Ook wil de VVMC zo garanderen dat alle werknemers in de sector vertegenwoordigd zijn. 

Jongeren die een opleiding volgen om machinist te worden op een ROC of bij de STC-Group kunnen gratis lid worden van de JOR. Alle jongeren tot 26 die nu al lid zijn van de VVMC worden automatisch lid van JOR. Machinist Melvin Bloemendaal is de voorzitter van de nieuwe afdeling.

 Vertegenwoordiging

De JOR moet jongeren helpen om hun stem te laten horen over de ontwikkelingen in de sector, maar heeft verder ook als doel om leerlingen die in de spoorsector willen gaan werken, informatie te geven over de juridische en praktische kanten van het werken in de trein. “We moeten iedereen ‘met handjes in en aan de trein’ vertegenwoordigen, want dat maakt de VVMC zo sterk”, aldus Bloemendaal. Naar eigen zeggen groeit het ledenaantal van de VVMC jaarlijks.

De JOR krijgt met dertien kaderleden een eigen bestuur, maar de afdeling maakt wel integraal deel uit van de VVMC. Bloemendaal: “Voor de VVMC is de aanwas, maar ook de mening van jongeren belangrijk. Niet alleen tegen de vergrijzing, maar ook omdat jongeren weer anders tegen het spoor en hun beroep aankijken, en dat is leerzaam.” Bovendien krijgen de jongeren zo de gelegenheid om als kaderlid actief mee te helpen met de belangenbehartiging van alle leden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Vakbond VVMC lanceert speciale jongerenafdeling JOR | OVPro.nl
Machinist, fluit, vertrek, NS

Vakbond VVMC lanceert speciale jongerenafdeling JOR

De Vakbond voor Machinisten en Conducteurs (VVMC) heeft een speciale jongerenafdeling opgericht, onder de naam Jongeren Organisatie Railvervoer (JOR). Hiermee wil de vakbond voor rijdend personeel in de spoorsector, jongeren tot 26 jaar kennis laten maken met de vakbondswereld. Ook wil de VVMC zo garanderen dat alle werknemers in de sector vertegenwoordigd zijn. 

Jongeren die een opleiding volgen om machinist te worden op een ROC of bij de STC-Group kunnen gratis lid worden van de JOR. Alle jongeren tot 26 die nu al lid zijn van de VVMC worden automatisch lid van JOR. Machinist Melvin Bloemendaal is de voorzitter van de nieuwe afdeling.

 Vertegenwoordiging

De JOR moet jongeren helpen om hun stem te laten horen over de ontwikkelingen in de sector, maar heeft verder ook als doel om leerlingen die in de spoorsector willen gaan werken, informatie te geven over de juridische en praktische kanten van het werken in de trein. “We moeten iedereen ‘met handjes in en aan de trein’ vertegenwoordigen, want dat maakt de VVMC zo sterk”, aldus Bloemendaal. Naar eigen zeggen groeit het ledenaantal van de VVMC jaarlijks.

De JOR krijgt met dertien kaderleden een eigen bestuur, maar de afdeling maakt wel integraal deel uit van de VVMC. Bloemendaal: “Voor de VVMC is de aanwas, maar ook de mening van jongeren belangrijk. Niet alleen tegen de vergrijzing, maar ook omdat jongeren weer anders tegen het spoor en hun beroep aankijken, en dat is leerzaam.” Bovendien krijgen de jongeren zo de gelegenheid om als kaderlid actief mee te helpen met de belangenbehartiging van alle leden.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.