overval, bus

7500 euro beloning voor tip over busovervallers Rotterdam

De hoofdofficier van justitie in Rotterdam looft een beloning van 7500 euro uit voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de overvallers die in augustus twee keer een bus probeerden te overvallen. Omdat de politie tot nog toe geen tips heeft binnengekregen die tot een arrestatie hebben geleid, hoopt de politie daar met deze beloning verandering in te brengen. “We willen de impact laten zien die dit heeft op chauffeurs en passagiers”, aldus politiewoordvoerder Roland Ekkers.

Het gebeurde twee keer dat een avondbus op lijn 144 van RET in stadsdeel IJsselmonde werd overvallen. De overvallers kwamen de bussen binnen op de haltes Keizerswaard en Klein Nieuwland, die nog geen 500 meter uit elkaar liggen. De politie verwacht daarom dat de overvallers zelf uit de buurt komen.

Overvallen

Het ging hier om twee overvallen op 19 en 20 augustus. Twee mannen met vuurwapens kwamen de bus binnen en bedreigden de chauffeur en de passagiers die in de bus zaten. Op vrijdag 19 augustus wisten ze een zeer kleine buit te pakken te krijgen; op zaterdag de 20e gingen ze met lege handen naar huis. RET besloot hierna overigens om per september alleen nog maar losse uurkaarten te verkopen in de bus.

Er hebben sinds augustus geen overvallen meer plaatsgevonden op deze lijn. De politie denkt dat de overvallers er wellicht zijn achtergekomen dat er weinig te halen valt in bussen. Toch blijft de politie het een prioriteit vinden om de twee daders op te sporen. “Dit soort geweld in het OV moet echt stoppen”, aldus Ekkers.

Om die reden is de beloning uitgeloofd en werd er dinsdag opnieuw aandacht aan deze overvallen besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. Daarin kwam de chauffeur aan het woord die het slachtoffer werd van dit geweldsincident. Deze man durft nu niet meer achter het stuur van de bus te kruipen.

Lees ook: RET beperkt kaartverkoop in de bus en tram vanaf september

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

7500 euro beloning voor tip over busovervallers Rotterdam | OVPro.nl
overval, bus

7500 euro beloning voor tip over busovervallers Rotterdam

De hoofdofficier van justitie in Rotterdam looft een beloning van 7500 euro uit voor de gouden tip die leidt tot aanhouding van de overvallers die in augustus twee keer een bus probeerden te overvallen. Omdat de politie tot nog toe geen tips heeft binnengekregen die tot een arrestatie hebben geleid, hoopt de politie daar met deze beloning verandering in te brengen. “We willen de impact laten zien die dit heeft op chauffeurs en passagiers”, aldus politiewoordvoerder Roland Ekkers.

Het gebeurde twee keer dat een avondbus op lijn 144 van RET in stadsdeel IJsselmonde werd overvallen. De overvallers kwamen de bussen binnen op de haltes Keizerswaard en Klein Nieuwland, die nog geen 500 meter uit elkaar liggen. De politie verwacht daarom dat de overvallers zelf uit de buurt komen.

Overvallen

Het ging hier om twee overvallen op 19 en 20 augustus. Twee mannen met vuurwapens kwamen de bus binnen en bedreigden de chauffeur en de passagiers die in de bus zaten. Op vrijdag 19 augustus wisten ze een zeer kleine buit te pakken te krijgen; op zaterdag de 20e gingen ze met lege handen naar huis. RET besloot hierna overigens om per september alleen nog maar losse uurkaarten te verkopen in de bus.

Er hebben sinds augustus geen overvallen meer plaatsgevonden op deze lijn. De politie denkt dat de overvallers er wellicht zijn achtergekomen dat er weinig te halen valt in bussen. Toch blijft de politie het een prioriteit vinden om de twee daders op te sporen. “Dit soort geweld in het OV moet echt stoppen”, aldus Ekkers.

Om die reden is de beloning uitgeloofd en werd er dinsdag opnieuw aandacht aan deze overvallen besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht. Daarin kwam de chauffeur aan het woord die het slachtoffer werd van dit geweldsincident. Deze man durft nu niet meer achter het stuur van de bus te kruipen.

Lees ook: RET beperkt kaartverkoop in de bus en tram vanaf september

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.