Conducteur, NS, trein

Ontevreden NS’ers houden werkoverleg op Amsterdam CS

NS waarschuwt reizigers voor mogelijke vertraging en storingen in de regio Amsterdam tijdens de avondspits op maandag, vanwege een werkoverleg dat er in Amsterdam Centraal gehouden wordt door de conducteurs en machinisten bij NS. Hierbij is wellicht ook sprake van een werkonderbreking, waardoor treinen niet zullen rijden. Het spoorpersoneel wil tijdens dit werkoverleg enkele onderwerpen bespreken, waarover zij ontevreden zijn. 

De machinisten en conducteurs zijn onder andere ontevreden over de nieuwe dienstregeling van NS die in december ingaat. Het is sinds enkele jaren een van de grootste aanpassingen in de dienstregeling van NS en zal ook enkele veranderingen voor de NS’ers teweeg brengen. Het spoorpersoneel vreest dat hierdoor het ‘rondje om de kerk’ terugkomt, wat betekent dat ze weer vaste routes moeten rijden. Verder zijn ze het niet eens met het besluit van NS om de tweede conducteur te schrappen.

Overlast

NS heeft besloten om de tweede conducteur op alle DDZ6-treinen te schrappen zodat de treinen flexibeler ingezet kunnen worden. Vakbond FNV Spoor en de medewerkers van NS vrezen hierdoor voor een slechtere veiligheid en een zwaardere werklast. De vakbond heeft hiervoor al publieksvriendelijke acties gevoerd. Ditmaal zeggen de vakbonden overigens niets met de actie te maken te hebben.

Het zou hier dus gaan om een spontane actie van het personeel. Hoewel NS waarschuwt voor overlast, is het nog onzeker hoeveel NS-medewerkers deelnemen aan dit werkoverleg en dus ook hoe groot de overlast zal worden. NS meldt dat ‘een deel van het personeel heeft aangegeven vanaf 17.00 in Amsterdam CS werkoverleg te houden en wellicht het werk neer te leggen’.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Ontevreden NS’ers houden werkoverleg op Amsterdam CS | OVPro.nl
Conducteur, NS, trein

Ontevreden NS’ers houden werkoverleg op Amsterdam CS

NS waarschuwt reizigers voor mogelijke vertraging en storingen in de regio Amsterdam tijdens de avondspits op maandag, vanwege een werkoverleg dat er in Amsterdam Centraal gehouden wordt door de conducteurs en machinisten bij NS. Hierbij is wellicht ook sprake van een werkonderbreking, waardoor treinen niet zullen rijden. Het spoorpersoneel wil tijdens dit werkoverleg enkele onderwerpen bespreken, waarover zij ontevreden zijn. 

De machinisten en conducteurs zijn onder andere ontevreden over de nieuwe dienstregeling van NS die in december ingaat. Het is sinds enkele jaren een van de grootste aanpassingen in de dienstregeling van NS en zal ook enkele veranderingen voor de NS’ers teweeg brengen. Het spoorpersoneel vreest dat hierdoor het ‘rondje om de kerk’ terugkomt, wat betekent dat ze weer vaste routes moeten rijden. Verder zijn ze het niet eens met het besluit van NS om de tweede conducteur te schrappen.

Overlast

NS heeft besloten om de tweede conducteur op alle DDZ6-treinen te schrappen zodat de treinen flexibeler ingezet kunnen worden. Vakbond FNV Spoor en de medewerkers van NS vrezen hierdoor voor een slechtere veiligheid en een zwaardere werklast. De vakbond heeft hiervoor al publieksvriendelijke acties gevoerd. Ditmaal zeggen de vakbonden overigens niets met de actie te maken te hebben.

Het zou hier dus gaan om een spontane actie van het personeel. Hoewel NS waarschuwt voor overlast, is het nog onzeker hoeveel NS-medewerkers deelnemen aan dit werkoverleg en dus ook hoe groot de overlast zal worden. NS meldt dat ‘een deel van het personeel heeft aangegeven vanaf 17.00 in Amsterdam CS werkoverleg te houden en wellicht het werk neer te leggen’.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.