tram, HTM, Den Haag

Verkiezing moet personeel HTM in het zonnetje zetten

Met de verkiezing ‘HTM-er van het Jaar’ wil het Haagse PVV-raadslid Elias van Hees het rijdend personeel van de Haagse vervoerder in het zonnetje gaan zetten. Dit is volgens het raadslid nodig, omdat de vervoerder nu vaak negatief in het nieuws komt, bijvoorbeeld door vertragingen of door uitval van voertuigen. Maar de medewerkers verrichten dagelijks moeilijk werk en verdienen daarvoor hulde.

Er bestaat in de gemeenteraad een meerderheid voor het plan van Van Hees. De politieke partijen PVV, D66, CDA, PvdA, VVD en Groep Mos hebben samen al schriftelijke vragen gesteld en stimuleren het bestuur van Den Haag om het idee te omarmen. Ook hopen ze dat het stadsbestuur het idee wil steunen, onder meer via de website, de stadskrant en social media.

Moeilijk werk

“Het HTM-personeel verdient meer krediet voor het vaak moeilijke werk dat ze doen”, aldus de PVV-politicus tegen Omroep West. “Jaarlijks een HTM’er in het zonnetje zetten kan hieraan bijdragen en geeft het bedrijf een gezicht. Daarom ben ik heel blij met de brede steun in de gemeenteraad en ik hoop dat het stadsbestuur snel met HTM om de tafel gaat om de publieksprijs te realiseren.”

Het raadslid zou de domeinnaam htmervanhetjaar.nl al hebben geclaimd. Dit is de website waarop mensen personeel van de vervoerder zullen kunnen nomineren als het initiatief wordt aangenomen. Hierna zou een jury een aantal van de genomineerden kunnen selecteren. Van Hees hoopt de domeinnaam binnenkort te kunnen aanbieden aan de directie van HTM. De directie staat al positief tegenover het initiatief.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.