Future Connexxion campagne

Connexxion zoekt 175 nieuwe chauffeurs voor concessie AML

‘Helden voor het openbaar vervoer’ worden ze genoemd in het wervingsfilmpje van Connexxion: de nieuwe chauffeurs waar de vervoerder naar op zoek is. Connexxion wil 175 nieuwe chauffeurs werven voor de concessie Amstelland-Meerlanden en heeft daarom samen met Consolid een nieuwe campagne bedacht. Hierin worden verschillende persoonlijkheden gezocht, zoals de part-timer, de starter en de mentor.

In het filmpje en in de campagne zijn de nieuwe buschauffeurs uitgedost in outfits die zo uit een SF-film lijken te komen. “We willen het beroep van buschauffeur weer hip maken”, legt Connexxion-woordvoerder Nicky Jansen uit. “Met dit filmpje willen we ook mensen aanspreken, die er eerder nog nooit aan gedacht hebben om buschauffeur te worden.”

Concessie Amstelland-Meerlanden

In de concessie Amstelland-Meerlanden gaat de vervoerder met 100 nieuwe elektrische bussen rijden en uiteindelijk zal meer dan 90 procent van de reizigers in zero-emissie voertuigen vervoerd worden. Maar rijden met een elektrische bus is toch iets anders dan met een normale bus. Daarom wil de vervoerder vroeg beginnen met het werven van voldoende personeel. Tegelijkertijd heeft de vervoerder ook veel nieuw personeel nodig in de concessie. “We rijden met meer bussen, maar de frequentie gaat ook omhoog, met name in de avonden en in de nacht. En we hebben te maken met een vergrijzend personeelsbestand.”

In het filmpje worden zes verschillende persoonlijkheden benoemd die aan het werk zouden kunnen, namelijk de upgrader, de multitasker, de part-timer, de starter, de money-maker en de student. Connexxion en het uitzendbureau stellen tijdens de campagne aan de verschillende persoonlijkheden voor hoe die zou kunnen werken als buschauffeur. Zo kan de parttimer zijn functie als buschauffeur combineren met andere prioriteiten, kan de mentor nog aan de slag tot aan zijn pensioen en kan de student een paar dagen in de week geld verdienen met deze baan.

The Future Connexxion

Via de website www.futureconnexxion.nl kunnen geïnteresseerden het filmpje bekijken, maar ook de verschillende profielen bekijken. Mogelijke chauffeurs moeten minimaal 21 zijn, goed Nederlands kunnen en al minstens een jaar het rijbewijs B hebben. De opleiding tot buschauffeur wordt geregeld en ze hebben de garantie op een baan. “We willen hiermee laten zien dat het beroep buschauffeur echt heel leuk is; je bent het visitekaartje van het bedrijf”, aldus Jansen.

https://youtu.be/IxIOov4cUwA

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Lees OVPro voor slechts € 11,25 per maand.

Bekijk het abonnement

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Connexxion zoekt 175 nieuwe chauffeurs voor concessie AML”

Piet Pietersen|08.03.17|15:19

Leuk filmpje. Connexxion is weer alleen op zoek naar uitzendkrachten, dat is duidelijk. Begrijpelijk ook met de WWZ.

Dennis Mortier|08.03.17|23:17

Beste Piet, dank voor je compliment voor de nieuwe film. Wij hopen hiermee mensen aan te spreken die mogelijk niet eerder aan het vak van buschauffeur hebben gedacht. Consolid verzorgt de werving, selectie en opleiding en na een startperiode via Consolid is de bedoeling dat de nieuwe chauffeurs in dienst treden bij Connexxion.

kees boer|16.03.17|17:20

Toch wel vreemd je zou toch zeggen dat er in omgeving Utrecht Connexxion Chauffeurs vrijgekomen zijn toen Syntus het stokje overnam ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Connexxion zoekt 175 nieuwe chauffeurs voor concessie AML | OVPro.nl
Future Connexxion campagne

Connexxion zoekt 175 nieuwe chauffeurs voor concessie AML

‘Helden voor het openbaar vervoer’ worden ze genoemd in het wervingsfilmpje van Connexxion: de nieuwe chauffeurs waar de vervoerder naar op zoek is. Connexxion wil 175 nieuwe chauffeurs werven voor de concessie Amstelland-Meerlanden en heeft daarom samen met Consolid een nieuwe campagne bedacht. Hierin worden verschillende persoonlijkheden gezocht, zoals de part-timer, de starter en de mentor.

In het filmpje en in de campagne zijn de nieuwe buschauffeurs uitgedost in outfits die zo uit een SF-film lijken te komen. “We willen het beroep van buschauffeur weer hip maken”, legt Connexxion-woordvoerder Nicky Jansen uit. “Met dit filmpje willen we ook mensen aanspreken, die er eerder nog nooit aan gedacht hebben om buschauffeur te worden.”

Concessie Amstelland-Meerlanden

In de concessie Amstelland-Meerlanden gaat de vervoerder met 100 nieuwe elektrische bussen rijden en uiteindelijk zal meer dan 90 procent van de reizigers in zero-emissie voertuigen vervoerd worden. Maar rijden met een elektrische bus is toch iets anders dan met een normale bus. Daarom wil de vervoerder vroeg beginnen met het werven van voldoende personeel. Tegelijkertijd heeft de vervoerder ook veel nieuw personeel nodig in de concessie. “We rijden met meer bussen, maar de frequentie gaat ook omhoog, met name in de avonden en in de nacht. En we hebben te maken met een vergrijzend personeelsbestand.”

In het filmpje worden zes verschillende persoonlijkheden benoemd die aan het werk zouden kunnen, namelijk de upgrader, de multitasker, de part-timer, de starter, de money-maker en de student. Connexxion en het uitzendbureau stellen tijdens de campagne aan de verschillende persoonlijkheden voor hoe die zou kunnen werken als buschauffeur. Zo kan de parttimer zijn functie als buschauffeur combineren met andere prioriteiten, kan de mentor nog aan de slag tot aan zijn pensioen en kan de student een paar dagen in de week geld verdienen met deze baan.

The Future Connexxion

Via de website www.futureconnexxion.nl kunnen geïnteresseerden het filmpje bekijken, maar ook de verschillende profielen bekijken. Mogelijke chauffeurs moeten minimaal 21 zijn, goed Nederlands kunnen en al minstens een jaar het rijbewijs B hebben. De opleiding tot buschauffeur wordt geregeld en ze hebben de garantie op een baan. “We willen hiermee laten zien dat het beroep buschauffeur echt heel leuk is; je bent het visitekaartje van het bedrijf”, aldus Jansen.

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “Connexxion zoekt 175 nieuwe chauffeurs voor concessie AML”

Piet Pietersen|08.03.17|15:19

Leuk filmpje. Connexxion is weer alleen op zoek naar uitzendkrachten, dat is duidelijk. Begrijpelijk ook met de WWZ.

Dennis Mortier|08.03.17|23:17

Beste Piet, dank voor je compliment voor de nieuwe film. Wij hopen hiermee mensen aan te spreken die mogelijk niet eerder aan het vak van buschauffeur hebben gedacht. Consolid verzorgt de werving, selectie en opleiding en na een startperiode via Consolid is de bedoeling dat de nieuwe chauffeurs in dienst treden bij Connexxion.

kees boer|16.03.17|17:20

Toch wel vreemd je zou toch zeggen dat er in omgeving Utrecht Connexxion Chauffeurs vrijgekomen zijn toen Syntus het stokje overnam ?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.