Stagebegeleiders van het Jaar 2017

Frank Bassluer en Eelco Oskam Stagebegeleider van het Jaar 2017

Frank Bassluer van GVB en Eelco Oskam van Movares zijn verkozen tot Stagebegeleider van het Jaar 2017. Dat werd donderdagmiddag bekendgemaakt tijdens de uitreiking van deze award bij kennisnetwerk Railforum in Utrecht. Railforum reikte de prijzen aan de begeleiders uit om het belang van stageplekken in de spoorsector te benadrukken. Een goede stagebegeleider kan volgens het kennisnetwerk de eerste indruk van jonge mensen over de sector “maken of breken”.

74 studenten nomineerden in totaal 39 stagebegeleiders. Er werden 12 finalisten geselecteerd in twee categorieën: Praktijkbegeleider en Studiebegeleider. De finalisten waren Elles Alves de Sousa en 
Frank Basseluer van GVB, Marcel Edwards vanStichting Railalert, 
Bert de Jongh van Arriva
, Richard Korver van Arriva
, Melissa Hengevelt en aap Jan Krikken van ProRail
, Martijn Moltzer van NS
, Eelco Oskam van Movares, 
Luc van de Pol van Compris, 
Jan Politiek van Arriva
 en Daphne van der Sprong van NS.

Stagebegeleiders van het Jaar

Frank Basseluer van GVB (Praktijkbegeleider) van Eelco Oskam van Movares (Studiebegeleider) gingen er met de titel Stagebegeleider van het Jaar 2017 vandoor. Basseluer zorgt er volgens zijn stagiairs altijd voor dat je plezier blijft hebben in je stage. Sinds zijn nominatie van vorig jaar richtte hij samen met collega’s een denkgroep stagebegeleiders op. Met zijn enthousiasme en aandacht weet hij zijn stagiairs te inspireren. Met zijn collega’s zet hij een OV-klas op, waarbij de stagiairs om de beurt stagelopen bij drie verschillende vervoerders. Hij begeleidt op het moment maar liefst 12 studenten.

Oskam is persoonlijk betrokken en kijkt goed naar de capaciteiten van de persoon. Hij laat zijn stagiairs leren door het hen zelf te laten ervaren. Hij stimuleert zijn stagiairs hun onderzoeken uit te dragen in een civiel vakblad, biedt ze het podium tijdens een externe lunchlezing en stimuleert hen ruimte te nemen in de innovatiestudio voor intern draagvlak. Hij geeft een eerlijk en compleet beeld mee over de sector. Hij begeleidt zijn stagiairs in het ontdekken wat zij na hun stage willen, wat past bij hen?. “We willen ze binden, maar dan wel met de juiste motivaties,” lichtte Oskam toe.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.