Vijf maanden celstraf voor mishandeling NS-medewerkers

Een 26-jarige man is door de rechter veroordeeld tot vijf maanden cel omdat hij in juli twee medewerkers van NS bespuugde en mishandelde. Nadat hij op zwartrijden werd betrapt, escaleerde de situatie op het station. Hij beet de medewerkers tot bloedens toe en sloeg de bril van een van de beveiligers kapot.

Dit gebeurde op 26 juli op het station in Assen. De rechter heeft ook bepaald dat de man nog een oude celstraf moet uitzitten van drie weken en dat hij aan de twee slachtoffers een schadevergoeding moet betalen. Dit bedrag komt uit op 1100 euro.

Zwartrijden

In eerste instantie leek het er nog op dat de man bereid was om rustig uit de trein te stappen. Zodra hij op het station stond, werd de man echter agressief en onrustig. Er moesten zelfs agenten aan te pas komen om de man uit het station te verwijderen en sindsdien verblijft hij op de psychiatrische afdeling in Vught.

De man bleek al twee jaar in Nederland te verblijven, maar zonder vaste verblijfplaats. Hij had een verblijfsvergunning, waarmee hij door Nederland zwierf. Hij riep tegen de agenten dat hij niet terug wilde naar Syrië. Volgens RTV Drenthe heeft de man tot nog toe geweigerd om zich te laten onderzoeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.