GVB, IJveer (foto: GVB Verbindt)

GVB zet instapbegeleider in wegens drukte op veerpont

De Amsterdamse stadsvervoerder GVB gaat tijdens de spitsuren instapbegeleiders inzetten bij de veerverbinding Buiksloterweg – Centraal Station. Het is hun taak om passagiers te helpen sneller en soepeler op en af te stappen en ze moeten ervoor zorgen dat passagiers zich beter verspreiden over de pont. De veerverbinding Buiksloterweg – Centraal Station is de drukste. 

Eerder voerden de gemeente Amsterdam en de stadsvervoerder samen een korte proef uit voor de inzet van deze instapbegeleiders. Het is een van de oplossingen voor de drukte op deze veerverbinding. Dit wees uit dat die maatregel wel degelijk het vervoer op de veerpont verbeterde. Ook reizigers reageerden er allemaal positief op.

Spitsuren

Daarom zullen deze begeleiders in ieder geval tot het einde van dit jaar ingezet worden op de drukste veerverbinding van Amsterdam. Zij assisteren passagiers dus bij het op- en afstappen van de pont. De instapbegeleiders staan van maandag tot en met vrijdag tijdens de ochtendspits van 07.00 uur tot 10.00 uur aan de Buiksloterwegzijde en zijn van maandag tot en met zondag aanwezig van 16.00 tot 19.00 uur aan CS-zijde.

Samen met de gemeente Amsterdam zoekt GVB naar oplossingen om de drukte op de veerverbinding op te vangen. Daarom zal de komende tijd gekeken worden op de instapbegeleiding bij deze pont structureel ingezet kan worden – dus ook na 2018. Verder is GVB gestart met de aanbesteding van een nieuw IJveer, namelijk IJveer 62, met een optie tot 4 extra IJveren. De nieuwe, grotere IJveren (IJveer 60 en IJveer 61) werden eerder al in gebruik genomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.