‘Bliksemstage’ laat jongeren kennismaken met HTM

Stadsvervoerder HTM laat 52 jongeren op donderdag 16 november ervaren hoe het is om bij de HTM te werken. Tijdens een ‘bliksemstage’ van enkele uren leren zij om een tram te besturen, reizigers te ondersteunen en als baanmonteur te werken. De stadsvervoerder wil zich als mogelijke werkgever presenteren aan deze jongeren.

Daarvoor heeft de vervoerder nu de handen ineengeslagen met JINC, een non-profitorganisatie die jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt. HTM heeft zelf veel behoefte aan jongere werknemers en wil graag haar kennis en ervaring doorgeven aan de jongere generatie.

Nieuwe generatie

Het gaat hier om een stage van circa 2,5 uur, waarmee jongeren uit de Schilderswijk, Transvaal en Laak zien welke opties er zijn als medewerker van HTM. Tijdens deze stagedag mogen de jongeren een tram besturen, een veiligheidscheck uitvoeren en zelf een stuk rails aanleggen. Tegelijkertijd kunnen ze ervaring opdoen met het helpen van minder valide reizigers, het verwerken van een proces-verbaal en rollenspellen met ‘boze klanten’.

“We willen erg graag een nieuwe generatie bereiken, maar dat valt niet mee”, aldus HTM-directeur Jaap Bierman. “Voor veel jongeren is werken bij HTM blijkbaar geen voor de hand liggende mogelijkheid. Ze weten niet wat er naast trambestuurder en buschauffeur nog voor andere mooie banen zijn bij ons bedrijf. En dat terwijl we zoveel te bieden hebben. Op het gebied van techniek, railinfrastructuur en ICT, maar ook veiligheid en klantenservice.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het is voor het eerst dat deze non-profitorganisatie en HTM samenwerken en vormt de aftrap van het partnerschap tussen de vervoerder en JINC. “Ik vind het fantastisch dat een door en door Haagse bedrijf als HTM maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zich actief inzet voor de jongeren in de stad”, aldus Hannah Wiegerinck, vestigingsdirecteur van JINC Den Haag. “Ik weet zeker dat zij veel vmbo’ers aan een goede loopbaan kunnen helpen. En daarmee helpt het bedrijf ook zichzelf. Het is een echte win-winsituatie dus.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Bliksemstage’ laat jongeren kennismaken met HTM | OVPro.nl

‘Bliksemstage’ laat jongeren kennismaken met HTM

Stadsvervoerder HTM laat 52 jongeren op donderdag 16 november ervaren hoe het is om bij de HTM te werken. Tijdens een ‘bliksemstage’ van enkele uren leren zij om een tram te besturen, reizigers te ondersteunen en als baanmonteur te werken. De stadsvervoerder wil zich als mogelijke werkgever presenteren aan deze jongeren.

Daarvoor heeft de vervoerder nu de handen ineengeslagen met JINC, een non-profitorganisatie die jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt. HTM heeft zelf veel behoefte aan jongere werknemers en wil graag haar kennis en ervaring doorgeven aan de jongere generatie.

Nieuwe generatie

Het gaat hier om een stage van circa 2,5 uur, waarmee jongeren uit de Schilderswijk, Transvaal en Laak zien welke opties er zijn als medewerker van HTM. Tijdens deze stagedag mogen de jongeren een tram besturen, een veiligheidscheck uitvoeren en zelf een stuk rails aanleggen. Tegelijkertijd kunnen ze ervaring opdoen met het helpen van minder valide reizigers, het verwerken van een proces-verbaal en rollenspellen met ‘boze klanten’.

“We willen erg graag een nieuwe generatie bereiken, maar dat valt niet mee”, aldus HTM-directeur Jaap Bierman. “Voor veel jongeren is werken bij HTM blijkbaar geen voor de hand liggende mogelijkheid. Ze weten niet wat er naast trambestuurder en buschauffeur nog voor andere mooie banen zijn bij ons bedrijf. En dat terwijl we zoveel te bieden hebben. Op het gebied van techniek, railinfrastructuur en ICT, maar ook veiligheid en klantenservice.”

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Het is voor het eerst dat deze non-profitorganisatie en HTM samenwerken en vormt de aftrap van het partnerschap tussen de vervoerder en JINC. “Ik vind het fantastisch dat een door en door Haagse bedrijf als HTM maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt en zich actief inzet voor de jongeren in de stad”, aldus Hannah Wiegerinck, vestigingsdirecteur van JINC Den Haag. “Ik weet zeker dat zij veel vmbo’ers aan een goede loopbaan kunnen helpen. En daarmee helpt het bedrijf ook zichzelf. Het is een echte win-winsituatie dus.”

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.