Loonsverhoging van 6,5% voor RET-werknemers

De medewerkers van de RET krijgen tussen 1 februari 2018 en 1 augustus 2020 een loonsverhoging van 6,5 procent. Dat hebben de Rotterdamse vervoerder en vakbond afgesproken in een principeakkoord voor de nieuwe cao. Werknemers krijgen 2 procent extra salaris vanaf 1 februari 2018, 2,9 procent per 1 februari 2019 en tenslotte nog 1,6 procent per 1 april 2020.

In de nieuwe cao is ook opgenomen dat geschikte uitzendkrachten al na een half jaar een vast contract krijgen en wordt ook bij RET een generatiepact ingevoerd. Dit houdt in dat werknemers ouder dan 55 jaar gemakkelijker minder kunnen gaan werken, waarbij ze hun loon en pensioenopbouw behouden.

Generatiepact

Via dit generatiepact komt er ook meer ruimte voor jongeren. Net als de meeste andere vervoerders, worstelt ook RET met vergrijzing van het werknemersbestand. “Ik vind dit een goed resultaat, een degelijk akkoord waarbij de ouderen- en ontziemaatregelen onaangetast blijven”, meent Eric Vermeulen, bestuurder FNV Publiek Belang.

Wel mogen de medewerkers van RET hier zelf nog een oordeel over uitspreken. Vermeulen: “We hebben fatsoenlijke afspraken kunnen maken op elk onderdeel dat voor de FNV belangrijk is. Ik leg dit principeakkoord positief voor aan onze leden. Zij bepalen uiteindelijk of zij hiermee akkoord gaan.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.