Connexxion, bus

Volgende OV-stakingen in Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland

Connexxion, bus

Buschauffeurs leggen op 5 juni opnieuw het werk neer in Zuid-Holland Noord, Midden-Overijssel en Flevoland. De vakbonden en vervoerders doen tot nog toe allebei geen water bij de wijn, waardoor er geen onderhandelingsresultaat bereikt kan worden. De vakbonden blijven in ieder geval staken tot de werkgevers bereid zijn om concrete afspraken te maken.

Tijdens deze staking wordt er niet gereden bij Arriva in Zuid-Holland Noord en niet door Syntus in Midden-Overijssel. In de regio IJsselmond blijven de bussen van Connexxion in de stalling staan, net als de bussen van Arriva die vanuit Lelystad rijden.

Gouden bergen

Paula Verhoef van FNV Streekvervoer noemt het onvoorstelbaar dat de afgelopen staken nog niet hebben geleid tot afspraken. “Ze doen net alsof we gouden bergen vragen. Terwijl we vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?” Ze benadrukt dat het wantrouwen bij chauffeurs diep zit vanwege de starre houding van de werkgevers.

In het streekvervoer zijn sinds het begin van dit jaar al meerdere acties voor de cao OV gehouden en nu zijn de vervoerders bezig met estafette-acties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Volgende OV-stakingen in Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland”

Frans van Putten|05.06.18|11:02

Het moet nu eens afgelopen zijn met deze stakingsacties. Werkgevers en werknemers moeten opgesloten worden in een vergaderruimte en mogen er niet eerder uit tot dat ze een overeenstemming hebben bereikt. Laat de passagiers niet verder de dupe worden van een conflict waar ze geen partij in zijn.

Frans van Putten|05.06.18|11:04

Het moet nu eens afgelopen zijn met deze stakingsacties. Werkgevers en werknemers moeten in een vergaderruimte opgesloten worden en mogen deze niet eerder verlaten tot dat er een overeenstemming is bereikt. Passagiers die geen partij zijn in dit conflict mogen niet langer de dupe worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.