Akkoord cao Streekvervoer, stakingen voorbij

Foto Inge

Werkgevers en werknemers hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao Streekvervoer. De afspraken voorzien onder meer in een loonsverhoging van in totaal 7,5 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt over vermindering van de werkdruk. Het onderhandelingsresultaat volgt op een periode van stakingen en onderlinge verwijten over het uitblijven van een nieuwe cao.

Vorige week werd er  op woensdag, donderdag en vrijdag landelijk gestaakt in het streekvervoer, al bleven werkgevers en werknemers elkaar bestrijden over de omvang van de stakingen. Eerder was er ook al in diverse regio’s gestaakt en waren er bemiddelaars aangesteld om de vastgelopen onderhandelingen uit het slop te trekken. Vanaf vandaag zou het werk opnieuw worden stilgelegd, maar dan buiten de spits om de sympathie van het publiek niet al te veel op de proef te stellen.

7,5 procent meer loon

Vooralsnog zijn verdere stakingen, werkonderbrekeningen en andere acties van de baan, want ergens laat in het weekend kwamen de werkgevers en vakbonden toch tot een vergelijk. De nieuwe cao, mits de leden van FNV en CNV er mee instemmen, gaat lopen van 1 januari 2018 tot en met 31 juli 2020. In die periode worden de lonen op vier momenten verhoogd, zodat er in totaal 7,5 procent bij komt. Daar komen nog eenmalige uitkeringen van 550 en 100 euro bij.

Een ander heikel punt was de werkdruk voor het personeel in het streekvervoer. Minstens 82,5 procent van alle diensten krijgt een onderbreking binnen 2,5 uur werktijd. En maximaal 17,5 procent van alle diensten heeft een onderbreking binnen drie uur. Met het principe-akkoord zijn de stakingen voorlopig van de baan maar de leden van de vakbonden en VWOV moeten dus nog wel met het resultaat instemmen.

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Akkoord cao Streekvervoer, stakingen voorbij”

Kees Blok|02.07.18|11:17

Ik ben blij voor iedereen.
Gefeliciteerd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Akkoord cao Streekvervoer, stakingen voorbij | OVPro.nl

Akkoord cao Streekvervoer, stakingen voorbij

Foto Inge

Werkgevers en werknemers hebben een onderhandelingsresultaat bereikt voor een nieuwe cao Streekvervoer. De afspraken voorzien onder meer in een loonsverhoging van in totaal 7,5 procent. Ook zijn er afspraken gemaakt over vermindering van de werkdruk. Het onderhandelingsresultaat volgt op een periode van stakingen en onderlinge verwijten over het uitblijven van een nieuwe cao.

Vorige week werd er  op woensdag, donderdag en vrijdag landelijk gestaakt in het streekvervoer, al bleven werkgevers en werknemers elkaar bestrijden over de omvang van de stakingen. Eerder was er ook al in diverse regio’s gestaakt en waren er bemiddelaars aangesteld om de vastgelopen onderhandelingen uit het slop te trekken. Vanaf vandaag zou het werk opnieuw worden stilgelegd, maar dan buiten de spits om de sympathie van het publiek niet al te veel op de proef te stellen.

7,5 procent meer loon

Vooralsnog zijn verdere stakingen, werkonderbrekeningen en andere acties van de baan, want ergens laat in het weekend kwamen de werkgevers en vakbonden toch tot een vergelijk. De nieuwe cao, mits de leden van FNV en CNV er mee instemmen, gaat lopen van 1 januari 2018 tot en met 31 juli 2020. In die periode worden de lonen op vier momenten verhoogd, zodat er in totaal 7,5 procent bij komt. Daar komen nog eenmalige uitkeringen van 550 en 100 euro bij.

Een ander heikel punt was de werkdruk voor het personeel in het streekvervoer. Minstens 82,5 procent van alle diensten krijgt een onderbreking binnen 2,5 uur werktijd. En maximaal 17,5 procent van alle diensten heeft een onderbreking binnen drie uur. Met het principe-akkoord zijn de stakingen voorlopig van de baan maar de leden van de vakbonden en VWOV moeten dus nog wel met het resultaat instemmen.

Onderwerpen: , , , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Akkoord cao Streekvervoer, stakingen voorbij”

Kees Blok|02.07.18|11:17

Ik ben blij voor iedereen.
Gefeliciteerd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.