Busstation Eindhoven

Speciale wervingsdag voor vrouwelijke buschauffeurs

Busstation Eindhoven. Foto: VDL

Het overgrote deel van de buschauffeurs is op dit moment man, maar het beroep biedt ook mogelijkheden voor vrouwen. Vervoerder Hermes organiseert daarom op 26 augustus een speciale ladies day, waarmee de vervoerder doelbewust probeert om vrouwen te werven voor dit beroep. De kandidaten kunnen hier ook in gesprek gaan met vrouwen die nu al bij de vervoerder werken. 

De vervoerder is druk op zoek naar nieuw personeel, omdat er de komende jaren veel mensen met pensioen gaan. Daarbij wordt zowel naar mannelijke als vrouwelijke kandidaten gezocht, maar op deze manier wil Hermes zich beter profileren. “Om ons te onderscheiden op de arbeidsmarkt, hebben we gekozen voor een originelere aanpak”, aldus Hermes.

Nieuwe mensen

De meeste vervoerders worstelen met de werving van nieuw personeel. De arbeidsmarkt is momenteel al erg krap en om buschauffeur te worden, stellen vervoerders ook nog bepaalde kwaliteitseisen aan de kandidaten. “Samen met uitzendbureau’s kijken we hoe voldoende, goede kandidaten kunnen vinden”, vertelt de vervoerder. De verwachting is dat deze ladies day ongeveer veertig trekt.

Mogelijke mannen die geïnteresseerd zijn worden overigens niet vergeten: voor hen organiseert Hermes op 22 september een speciale wervingsdag. Ook dan worden er veertig potentiële nieuwe buschauffeurs verwacht. Tijdens deze wervingsdagen krijgen de aspirant-kandidaten informatie over het beroep, mogen ze zelf een stukje op de bus rijden en ze sluiten af met een gesprek met de rayonmanager.

Het is voor kandidaten niet nodig dat ze al een busrijbewijs bezitten, want de opleiding hiervoor is via het uitzendbureau te behalen. Het aanmelden voor deze ladies day is nog mogelijk tot en met 10 augustus 2018.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Speciale wervingsdag voor vrouwelijke buschauffeurs | OVPro.nl
Busstation Eindhoven

Speciale wervingsdag voor vrouwelijke buschauffeurs

Busstation Eindhoven. Foto: VDL

Het overgrote deel van de buschauffeurs is op dit moment man, maar het beroep biedt ook mogelijkheden voor vrouwen. Vervoerder Hermes organiseert daarom op 26 augustus een speciale ladies day, waarmee de vervoerder doelbewust probeert om vrouwen te werven voor dit beroep. De kandidaten kunnen hier ook in gesprek gaan met vrouwen die nu al bij de vervoerder werken. 

De vervoerder is druk op zoek naar nieuw personeel, omdat er de komende jaren veel mensen met pensioen gaan. Daarbij wordt zowel naar mannelijke als vrouwelijke kandidaten gezocht, maar op deze manier wil Hermes zich beter profileren. “Om ons te onderscheiden op de arbeidsmarkt, hebben we gekozen voor een originelere aanpak”, aldus Hermes.

Nieuwe mensen

De meeste vervoerders worstelen met de werving van nieuw personeel. De arbeidsmarkt is momenteel al erg krap en om buschauffeur te worden, stellen vervoerders ook nog bepaalde kwaliteitseisen aan de kandidaten. “Samen met uitzendbureau’s kijken we hoe voldoende, goede kandidaten kunnen vinden”, vertelt de vervoerder. De verwachting is dat deze ladies day ongeveer veertig trekt.

Mogelijke mannen die geïnteresseerd zijn worden overigens niet vergeten: voor hen organiseert Hermes op 22 september een speciale wervingsdag. Ook dan worden er veertig potentiële nieuwe buschauffeurs verwacht. Tijdens deze wervingsdagen krijgen de aspirant-kandidaten informatie over het beroep, mogen ze zelf een stukje op de bus rijden en ze sluiten af met een gesprek met de rayonmanager.

Het is voor kandidaten niet nodig dat ze al een busrijbewijs bezitten, want de opleiding hiervoor is via het uitzendbureau te behalen. Het aanmelden voor deze ladies day is nog mogelijk tot en met 10 augustus 2018.

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.