Elektrische bus allGo Almere Keolis

Keolis zoekt extra vrouwelijke buschauffeurs

Foto: Keolis

Vervoerder Keolis wil dat het personeelsbestand aan het einde van dit jaar voor 20 procent uit vrouwen bestaat. Van alle chauffeurs is bij Keolis nu gemiddeld 85 procent man. Met een ‘gender equality’-beleid wil Keolis het beroep ook bij vrouwen onder de aandacht brengen. “Het vak buschauffeur is juist bij uitstek geschikt voor vrouwen”, aldus woordvoerder Hanneke Ruiter.

Vanwege de flexibiliteit en de mogelijkheden om parttime te werken, kan het beroep gemakkelijk gecombineerd worden met een gezin of met hobby’s, meent de vervoerder. “Bovendien horen we dat vrouwen het contact met reizigers en de zelfstandigheid aantrekkelijk vinden.”

Krappere arbeidsmarkt

Dit beleid wordt deels ingegeven door de krapte op de arbeidsmarkt. De personeelsbestanden van buschauffeurs vergrijzen en het blijkt lastig om nieuwe mensen te krijgen. Keolis Nederland merkt dit door veel openstaande vacatures. “We hopen door vrouwen enthousiast te maken voor het vak, die krapte op te vangen”, aldus Ruiter. De vervoerder zoekt daarbij eveneens gewoon naar mannelijke chauffeurs.

Keolis beschikt ook over het certificaat Gender Equality European & International Standard. Volgens de vervoerder is zij daarom wereldwijd de eerste vervoerder. Dit certificaat houdt in dat een bedrijf gelijke kansen en een gelijke behandeling biedt aan alle medewerkers, ongeacht etniciteit, geloof en sekse. “Bij de werving van nieuwe medewerkers zijn diversiteit en verjonging daarom aandachtspunten.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Keolis zoekt extra vrouwelijke buschauffeurs”

John rdam|23.09.18|14:34

Als ik de kop van het artikel letterlijk neem moeten de buschauffeurs dus extra vrouwelijk zijn? ;-)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Keolis zoekt extra vrouwelijke buschauffeurs | OVPro.nl
Elektrische bus allGo Almere Keolis

Keolis zoekt extra vrouwelijke buschauffeurs

Foto: Keolis

Vervoerder Keolis wil dat het personeelsbestand aan het einde van dit jaar voor 20 procent uit vrouwen bestaat. Van alle chauffeurs is bij Keolis nu gemiddeld 85 procent man. Met een ‘gender equality’-beleid wil Keolis het beroep ook bij vrouwen onder de aandacht brengen. “Het vak buschauffeur is juist bij uitstek geschikt voor vrouwen”, aldus woordvoerder Hanneke Ruiter.

Vanwege de flexibiliteit en de mogelijkheden om parttime te werken, kan het beroep gemakkelijk gecombineerd worden met een gezin of met hobby’s, meent de vervoerder. “Bovendien horen we dat vrouwen het contact met reizigers en de zelfstandigheid aantrekkelijk vinden.”

Krappere arbeidsmarkt

Dit beleid wordt deels ingegeven door de krapte op de arbeidsmarkt. De personeelsbestanden van buschauffeurs vergrijzen en het blijkt lastig om nieuwe mensen te krijgen. Keolis Nederland merkt dit door veel openstaande vacatures. “We hopen door vrouwen enthousiast te maken voor het vak, die krapte op te vangen”, aldus Ruiter. De vervoerder zoekt daarbij eveneens gewoon naar mannelijke chauffeurs.

Keolis beschikt ook over het certificaat Gender Equality European & International Standard. Volgens de vervoerder is zij daarom wereldwijd de eerste vervoerder. Dit certificaat houdt in dat een bedrijf gelijke kansen en een gelijke behandeling biedt aan alle medewerkers, ongeacht etniciteit, geloof en sekse. “Bij de werving van nieuwe medewerkers zijn diversiteit en verjonging daarom aandachtspunten.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Keolis zoekt extra vrouwelijke buschauffeurs”

John rdam|23.09.18|14:34

Als ik de kop van het artikel letterlijk neem moeten de buschauffeurs dus extra vrouwelijk zijn? ;-)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.