Poortjes Noord/Zuidlijn Thales

GVB-medewerker in ziekenhuis na mishandeling

(foto: Carlijn Kruidhof)

Een medewerker van Amsterdamse stadsvervoerder GVB is woensdagmiddag door vijf jonge mannen in elkaar geslagen. De man werd aangevallen nadat hij de vijf aansprak op het feit dat ze achter hem aan door het poortje liepen zonder in te checken. De 33-jarige GVB-medewerker is naar het ziekenhuis gebracht. 

Het incident gebeurde op metrostation Burgemeester de Vlugtlaan. De politie heeft nog niemand opgepakt, maar onderzoekt de camerabeelden. Ook vragen ze getuigen om zich te melden. De politie vermoedt dat de verdachten mannen tussen de 16 en 20 jaar zijn en een licht getinte huidskleur hebben. 

Wethouder

Wethouder Verkeer en Vervoer in Amsterdam Sharon Dijksma wenst het slachtoffer op Twitter veel sterkte toe. “Ik hoop dat de daders snel worden gevonden en berecht. Onze publieke dienstverleners moeten vrij en veilig hun werk kunnen doen. Ze doen dat voor ons allemaal. Daar blijf je gewoon vanaf”, schrijft ze. 

Ook in Tilburg werd OV-personeel geconfronteerd met geweld op woensdag. Een 17-jarige jongen werd opgepakt, omdat hij agressie uitte richting beveiligers op het station. Tijdens de confrontatie probeerde hij één van de beveiligers met zijn riem te maken en op het spoor te duwen. Zij hadden de jongen aangesproken omdat hij geen geldig vervoersbewijs had.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “GVB-medewerker in ziekenhuis na mishandeling”

Wiebe Goossen|11.12.18|16:20

Het gaat inderdaad niet dat publieke functionarissen worden lastig- dan wel aangevallen! Moet er dan steeds een beveiliger mee met deze mensen??

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.