NS: laat boa’s ook handhaven in stationswinkels

Veiligheid & Service Medewerkers op Arnhem (foto: NS)

De NS wil dat de eigen veiligheidsmensen ook in de winkels op stations handhavend kunnen blijven optreden. Door nieuwe regels is dit sinds kort niet meer mogelijk en mag alleen de politie ingrijpen bij incidenten in stationswinkels. Een woordvoerder van de NS bevestigt berichtgeving hierover door De Telegraaf.

“De veiligheid voor reizigers en medewerkers stopt voor ons niet bij de drempel van de winkels op onze stations”, aldus de woordvoerder over de bevoegdheden van deze boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren). Tot nu toe mochten zij overal in treinen en op stations optreden, dus ook in de winkels op het station. Maar sinds kort is dit niet meer toegestaan, al worden de winkels wel beheerd door NS.

Gesprek ministerie

De NS gaat daarom op korte termijn hierover in gesprek met het ministerie van Infrastructuur & Milieu, het Openbaar Ministerie en de politie. “Het is bestaande wetgeving, maar tot nu toe werd de inzet van boa’s in de hele stationsomgeving logisch gedoogd”, legt NS-directeur Marjan Rintel uit tegen de Telegraaf. “Het moet praktisch uitvoerbaar zijn. Dit gaan we tot op de bodem uitzoeken. We willen samen met de autoriteiten tot een werkbare oplossing komen.”

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.