Storm, treindienst, verstoring, reisinformatie NS

VWOV betreurt publieksonvriendelijke OV-staking

Storm, treindienst, verstoring, reisinformatie NS

De Vereniging werkgevers openbaar vervoer (VWOV) vindt het jammer dat de vakbonden hebben besloten een landelijke OV-staking te organiseren om te strijden voor een beter pensioen. Daardoor worden reizigers in heel Nederland getroffen, terwijl de vervoerders zelf helemaal geen rol hebben in het conflict. Bovendien is de actie gepland in een periode van tentamens en herexamens voor studenten van het mbo en hbo.

De vakbonden willen met de landelijke actie een signaal afgeven aan de landelijke politiek. Maar daardoor rijdt er in Nederland weinig tot geen OV. Bovendien is het voor vervoerders onmogelijk om voor 28 mei te weten hoeveel werkwilligen er zijn en welke ritten dus wel gemaakt kunnen worden. Vervoerders waarschuwen daarom voor ernstige hinder voor reizigers en NS benadrukt dat de reisplanner dinsdag niet up-to-date zal zijn.

NS

Bovendien is het dus voor spoorvervoerder NS niet mogelijk om aan te geven welke treinen wel zullen rijden. Daarom worden reizigers nu geadviseerd deze dag helemaal niet te met de trein te reizen. “Wij kunnen geen betrouwbare dienstregeling maken”, aldus de vervoerder. “Wij hebben begrip voor de zorgen over pensioenen, maar vinden het jammer dat opnieuw gekozen is voor een middel waar onze reizigers zeer veel hinder van ondervinden. Reizigers worden de dupe van een conflict waar NS geen partij in is.”

Dinsdagochtend bleek dat de stations grotendeels uitgestorven waren. Veel mensen hadden het advies van NS aangenomen om een alternatief te zoeken. Wel voor enkele buitenlandse reizigers bleek de staking als een verrassing te komen en zij hebben gevraagd over om alternatieve vervoersmogelijkheden. Volgens FNV ligt het stakingspercentage landelijk op ongeveer 80 procent.

Alternatief

NS, de stadsvervoerders en de regionale vervoerders hebben de ambitie om wel te rijden waar dat mogelijk is, maar kunnen hiervoor vooraf geen garanties afgeven. Daarom adviseren ze aan reizigers die niet flexibel zijn om aanvullende maatregelen te nemen, zodat ze hun bestemming zeker bereiken.

Bovendien is het ook de volgende dag is het nog mogelijk dat reizigers bij NS nog last hebben van deze actie. Dit komt volgens vakbond VVMC doordat NS niet wilde ingaan op het voorstel om de dienstregeling er helemaal uit te gooien. Als gevolg daarvan zijn er geen afspraken gemaakt over de opstart van de diensten op 29 mei.

Auteur: Inge Jacobs

4 reacties op “VWOV betreurt publieksonvriendelijke OV-staking”

Edward Huidink|26.05.19|17:29

Ik vind het ronduit belachelijk dat je op deze manier over de rug van leerlingen die examens etc hebben een punt te maken…ik ben hovenier als wij betere omstandigheden/regelingen willen kunnen we ook niet gaan staken omdat dit niemand zal raken…hoe wordt er naar ons geluisterd????
Echt nogmaals een belachelijke actie waar men alleen aan zichzelf denkt!!!!

Andrepeter Heiner|27.05.19|13:14

“In those good old days” werd er tenminste creatief gestaakt, van “gratis vervoer”. Maar als je dan zo nodig moet staken, heb dan de guts om op het station te gaan staan, in de aankomsthal van schiphol, etc. Maar het is waarschijnlijker dat jullie in de kroeg zitteen

Menno Manheim|28.05.19|11:51

Jammer voor die werkgevers, maar ik heb hen ook niet de belangen van hun werknemers zien verdedigen toen het kabinet kwam met de plannen om iedereen maar langer door te laten werken. Er staan nu eenmaal niet zo heel veel middelen tot de beschikking van de werkenden om nog een beetje indruk te maken in Den Haag. Een staking geeft een duidelijk signaal dat de mensen het zat zijn om uitgeknepen te worden.

R.v.Dorth|28.05.19|13:07

Meneer Edward wij als chauffeurs staken niet voor ons zelf maar voor iedereen en als u gehoord wilt worden zorg er dan voor dat u en uw collega’s georganiseerd zijn en lid word van de FNV of CNV ,dan weet ik zeker dat u ook gehoord word.
Meneer Andrepeter Heiner uw antwoord is typerend voor iemand die geïrriteerd is en geen verstand van zaken heeft , gratis vervoer is een keer geprobeerd en de werkgevers hebben ons daar financieel op gepakt
ik hoop niet dat u tot uw 70e moet werken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

VWOV betreurt publieksonvriendelijke OV-staking | OVPro.nl
Storm, treindienst, verstoring, reisinformatie NS

VWOV betreurt publieksonvriendelijke OV-staking

De Vereniging werkgevers openbaar vervoer (VWOV) vindt het jammer dat de vakbonden hebben besloten een landelijke OV-staking te organiseren om te strijden voor een beter pensioen. Daardoor worden reizigers in heel Nederland getroffen, terwijl de vervoerders zelf helemaal geen rol hebben in het conflict. Bovendien is de actie gepland in een periode van tentamens en herexamens voor studenten van het mbo en hbo.

De vakbonden willen met de landelijke actie een signaal afgeven aan de landelijke politiek. Maar daardoor rijdt er in Nederland weinig tot geen OV. Bovendien is het voor vervoerders onmogelijk om voor 28 mei te weten hoeveel werkwilligen er zijn en welke ritten dus wel gemaakt kunnen worden. Vervoerders waarschuwen daarom voor ernstige hinder voor reizigers en NS benadrukt dat de reisplanner dinsdag niet up-to-date zal zijn.

NS

Bovendien is het dus voor spoorvervoerder NS niet mogelijk om aan te geven welke treinen wel zullen rijden. Daarom worden reizigers nu geadviseerd deze dag helemaal niet te met de trein te reizen. “Wij kunnen geen betrouwbare dienstregeling maken”, aldus de vervoerder. “Wij hebben begrip voor de zorgen over pensioenen, maar vinden het jammer dat opnieuw gekozen is voor een middel waar onze reizigers zeer veel hinder van ondervinden. Reizigers worden de dupe van een conflict waar NS geen partij in is.”

Dinsdagochtend bleek dat de stations grotendeels uitgestorven waren. Veel mensen hadden het advies van NS aangenomen om een alternatief te zoeken. Wel voor enkele buitenlandse reizigers bleek de staking als een verrassing te komen en zij hebben gevraagd over om alternatieve vervoersmogelijkheden. Volgens FNV ligt het stakingspercentage landelijk op ongeveer 80 procent.

Alternatief

NS, de stadsvervoerders en de regionale vervoerders hebben de ambitie om wel te rijden waar dat mogelijk is, maar kunnen hiervoor vooraf geen garanties afgeven. Daarom adviseren ze aan reizigers die niet flexibel zijn om aanvullende maatregelen te nemen, zodat ze hun bestemming zeker bereiken.

Bovendien is het ook de volgende dag is het nog mogelijk dat reizigers bij NS nog last hebben van deze actie. Dit komt volgens vakbond VVMC doordat NS niet wilde ingaan op het voorstel om de dienstregeling er helemaal uit te gooien. Als gevolg daarvan zijn er geen afspraken gemaakt over de opstart van de diensten op 29 mei.

Auteur: Inge Jacobs

4 reacties op “VWOV betreurt publieksonvriendelijke OV-staking”

Edward Huidink|26.05.19|17:29

Ik vind het ronduit belachelijk dat je op deze manier over de rug van leerlingen die examens etc hebben een punt te maken…ik ben hovenier als wij betere omstandigheden/regelingen willen kunnen we ook niet gaan staken omdat dit niemand zal raken…hoe wordt er naar ons geluisterd????
Echt nogmaals een belachelijke actie waar men alleen aan zichzelf denkt!!!!

Andrepeter Heiner|27.05.19|13:14

“In those good old days” werd er tenminste creatief gestaakt, van “gratis vervoer”. Maar als je dan zo nodig moet staken, heb dan de guts om op het station te gaan staan, in de aankomsthal van schiphol, etc. Maar het is waarschijnlijker dat jullie in de kroeg zitteen

Menno Manheim|28.05.19|11:51

Jammer voor die werkgevers, maar ik heb hen ook niet de belangen van hun werknemers zien verdedigen toen het kabinet kwam met de plannen om iedereen maar langer door te laten werken. Er staan nu eenmaal niet zo heel veel middelen tot de beschikking van de werkenden om nog een beetje indruk te maken in Den Haag. Een staking geeft een duidelijk signaal dat de mensen het zat zijn om uitgeknepen te worden.

R.v.Dorth|28.05.19|13:07

Meneer Edward wij als chauffeurs staken niet voor ons zelf maar voor iedereen en als u gehoord wilt worden zorg er dan voor dat u en uw collega’s georganiseerd zijn en lid word van de FNV of CNV ,dan weet ik zeker dat u ook gehoord word.
Meneer Andrepeter Heiner uw antwoord is typerend voor iemand die geïrriteerd is en geen verstand van zaken heeft , gratis vervoer is een keer geprobeerd en de werkgevers hebben ons daar financieel op gepakt
ik hoop niet dat u tot uw 70e moet werken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.