VIRM-dubbeldekker NS op spoor (foto: NS)

Conducteur stopt trein zodat vrouw operatie kan halen

foto: beeldbank NS

Door het optreden van hoofdconducteur Sander Heling heeft een Drentse treinpassagier vorige week alsnog haar operatie kunnen halen. De oudere dame was in de verkeerde trein gestapt, namelijk in een intercity die gewoonlijk niet stopt in Hoogeveen. De vrouw vreesde daardoor haar operatie te missen. Nadat de fout duidelijk werd voor Heling, besloot hij samen met de machinist en de verkeersleiding om de trein kort stil te zetten.

De vrouw was in Assen in de trein richting Zwolle gestapt, in de overtuiging dat die zou stoppen in Hoogeveen. Het was echter een intercity en die rijdt zonder tussenstop door. De dame raakte in paniek, nadat Heling haar daarop wees. “Deze mevrouw had bij aankomst in Zwolle met de stoptrein terug kunnen gaan naar Hoogeveen, maar dan was ze te laat geweest voor haar operatie”, aldus de conducteur. “Ik kon niet anders dan deze oplossing bedenken, al ben ik natuurlijk afhankelijk van derden.”

Complimenten

Een tussenstop kon echter geregeld worden. Het handelen van de conducteur werd gedeeld werd door een andere treinreiziger op LinkedIn, die Heling complimenteert omdat hij buiten de gebaande paden durfde te denken. Ook andere reacties op sociale media zijn overwegend positief. “Het oponthoud nam nog geen 30 seconden in beslag. Bovendien had de hele coupé begrip voor de situatie. Ik kreeg zelfs meer stopverzoekjes, maar daar kon ik natuurlijk niet aan voldoen”, vertelt hij.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Conducteur stopt trein zodat vrouw operatie kan halen”

Pat Rick|15.07.19|15:36

Hulde aan deze HC

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Conducteur stopt trein zodat vrouw operatie kan halen | OVPro.nl
VIRM-dubbeldekker NS op spoor (foto: NS)

Conducteur stopt trein zodat vrouw operatie kan halen

foto: beeldbank NS

Door het optreden van hoofdconducteur Sander Heling heeft een Drentse treinpassagier vorige week alsnog haar operatie kunnen halen. De oudere dame was in de verkeerde trein gestapt, namelijk in een intercity die gewoonlijk niet stopt in Hoogeveen. De vrouw vreesde daardoor haar operatie te missen. Nadat de fout duidelijk werd voor Heling, besloot hij samen met de machinist en de verkeersleiding om de trein kort stil te zetten.

De vrouw was in Assen in de trein richting Zwolle gestapt, in de overtuiging dat die zou stoppen in Hoogeveen. Het was echter een intercity en die rijdt zonder tussenstop door. De dame raakte in paniek, nadat Heling haar daarop wees. “Deze mevrouw had bij aankomst in Zwolle met de stoptrein terug kunnen gaan naar Hoogeveen, maar dan was ze te laat geweest voor haar operatie”, aldus de conducteur. “Ik kon niet anders dan deze oplossing bedenken, al ben ik natuurlijk afhankelijk van derden.”

Complimenten

Een tussenstop kon echter geregeld worden. Het handelen van de conducteur werd gedeeld werd door een andere treinreiziger op LinkedIn, die Heling complimenteert omdat hij buiten de gebaande paden durfde te denken. Ook andere reacties op sociale media zijn overwegend positief. “Het oponthoud nam nog geen 30 seconden in beslag. Bovendien had de hele coupé begrip voor de situatie. Ik kreeg zelfs meer stopverzoekjes, maar daar kon ik natuurlijk niet aan voldoen”, vertelt hij.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Conducteur stopt trein zodat vrouw operatie kan halen”

Pat Rick|15.07.19|15:36

Hulde aan deze HC

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.