Busstation Tilburg

In hoger beroep 3,5 jaar cel geëist voor brandstichting bij Arriva

Bron: marieke

Justitie heeft in hoger beroep 3,5 jaar cel geëist tegen voormalig buschauffeur Berry van D. voor brandstichting bij Arriva in Tilburg, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De beschuldigde werd eerder al veroordeeld tot drie jaar cel, maar is daartegen in beroep gegaan. Hij zegt zelf niets met de misdaad te maken te hebben gehad.

Arriva werd in Tilburg 2017 meerdere malen opgeschrikt door brand. Eerst in vier stilstaande bussen op de remise, iets later in het kantoor en in november in een bus, waarmee eerst urenlang was rondgereden. In februari werd Van D. opgepakt door de politie, mede nadat een familielid hem heeft herkend op de camerabeelden. Hij was ontslagen bij Arriva.

Alcohol- en drugsverbod

Volgens het Brabants Dagblad eist justitie niet alleen een celstraf, maar ook dat de beschuldigde onder toezicht komt te staan. Hij moet onder meer worden opgenomen in een zorginstelling en een verbod krijgen op het gebruik van drugs en alcohol. De advocaat van de beschuldigde vraagt de rechtbank juist om vrijspraak.

De schade voor Arriva werd eerder geraamd op 1,5 miljoen euro. Daarom loofde de vervoerder ook een beloning uit van 10.000 euro voor de beslissende tip die tot de dader zou leiden. Bovendien vroeg de vervoerder nog eens 200.000 euro schadevergoeding van de dader.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.