Politie ontvangt zes tips over mishandelde conductrice

Foto: Thom

Naar aanleiding van beelden die deze week werden vertoond bij Bureau Brabant en Opsporing verzocht, heeft de politie zes tips binnengekregen over de man die afgelopen september een 63-jarige conductrice van NS bewusteloos sloeg. Een politiewoordvoerder meldt dat in een van de tips een naam is genoemd. Het geweldsincident gebeurde op station Breda, nadat de NS-medewerker de man had aangesproken voor zwartrijden.

Om de dader te pakken te krijgen werden de videobeelden van de aanval deze week op tv getoond. De man slaat de conductrice van achteren zo hard op haar hoofd dat ze bewusteloos raakt. De politie noemde de aanval van achteren ‘laag en laf’ en vroeg mensen mee te zoeken naar de dader. “Een 63-jarige conductrice knock-out slaan is onacceptabel.”

Incident

De verdachte zat op 28 september in de internationale trein van Brussel naar Amsterdam. Bij de controle bleek hij geen geldig treinkaartje te hebben. De conductrice zei de man dat hij in Breda een nieuw kaartje moest kopen. Tijdens een stop in Breda sloeg de zwartrijder de conductrice neer.

Daarna vluchtte hij. Het is een licht getinte man van zo’n 35 jaar, die opviel door zijn Vlaamse accent. Hij is rond de 1.65 meter, tenger en heeft kort donker haar, opgeschoren aan de zij- en achterkant. Hij droeg een wit trainingsjack en een zwarte broek.

Bron: ANP

Breda mishandeling

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.