Nieuwe buschauffeurs Keolis

Ontwikkeltraject levert eerste buschauffeurs op voor Keolis

Keolis heeft maandag de eerste acht nieuwe buschauffeurs verwelkomd die succesvol een ontwikkeltraject voor deze functie hebben doorlopen. Voor dit traject heeft Keolis samengewerkt met Djopzz, Lucrato en werktalent Deventer. Het gaat hier om werkzoekenden, die zijn opgeleid om te kunnen rijden op de 8-persoonsbussen bij Syntus Gelderland.

De nieuwe medewerkers werden verwelkomd op het hoofdkantoor van Syntus Gelderland in Apeldoorn. Zij hebben hier de afgelopen weken ook uitleg gekregen over hun nieuwe functie en de werkzaamheden die ze gaan verrichten. Bovendien hebben de chauffeurs de routes alvast verkend.

Opleiding

“De buslijnen werden afgelopen jaren uitgevoerd door een extern vervoersbedrijf met eigen personeel”, licht Arend Meijer toe. Hij was namens Keolis Nederland direct betrokken bij het ontwikkeltraject. “Toen zij besloten om de opdracht stop te zetten, zijn wij op zoek gegaan naar een invulling die past bij de ambitie van ons bedrijf: om in al onze concessies bestaand werk en nieuw werk te creëren, waarbij wij iedereen een kans op een baan of een kans om in een baan te groeien willen bieden. Met dit traject slaan wij samen met de aangesloten partijen een brug die leidt naar een duurzame inzetbaarheid van deze doelgroep werkzoekenden.”

De medewerkers zijn twee dagen intern opgeleid via een mentor van de vervoerder. Behalve de uitleg over hun nieuwe baan, mochten ook enkele chauffeurs mee rijden op een versterkingsrit inclusief passagiers. “Daarmee werd direct ervaren hoe de rit er in het echt aan toe gaat”, aldus Keolis. Nadat ze maandag hun eerste ritten hadden gereden, konden de nieuwe chauffeurs wel nog terugvallen op hun mentor.

Kleine bussen

De komende tijd rijden deze chauffeurs op de buslijnen 170 en 171 tussen respectievelijk Epe en Twello en Twello en Deventer. Voor deze lijnen is alleen een B-rijbewijs nodig. Wel krijgen de nieuwe medewerkers de kans om op termijn hun D-rijbewijs te halen. Als het traject na een jaar succesvol is afgerond en de samenwerking van beide kanten bevalt, krijgen de chauffeurs de kans om een BBL-opleiding te volgen tot buschauffeur op een grote bus.

Volgens de vervoerder sprongen de nieuwe chauffeurs er tijdens het wervingstraject al uit. “Toen we dit traject begonnen hadden we een grote groep kandidaten. Na diverse bijeenkomsten, testen en een instructiedag bleken jullie het meest geschikt voor deze functie. Het traject duurde best lang en was zeker niet gemakkelijk, daarom mogen jullie trots zijn op jezelf en op het feit dat jullie hier nu staan”, aldus Jacqueline Fransen van Djopzz.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.