Politie houdt man aan voor mishandeling buschauffeur

Foto: Thom

In Roosendaal heeft de politie een man van 20 jaar aangehouden voor het mishandelen van een buschauffeur. De buschauffeur werd het slachtoffer van geweld, nadat hij een passagier aansprak die niet incheckte. De chauffeur kreeg daarop klappen en werd geschopt door de 20-jarige man.

Meteen na de mishandeling ging de dader er vandoor, maar hij werd op de hielen gezeten door beveiligingsmedewerkers van NS. Het incident gebeurde op het Stationsplein. Deze beveiligers slaagden erin de man aan te houden en wisten de man over te dragen aan politieagenten. De buschauffeur is behandeld bij een artsenpost.

Mishandeling

Het OV kreeg rondom de jaarwisseling met meer overlast te maken. Op 30 december kreeg een 37-jarige buschauffeur in Noord-Holland een klap in haar gezicht van een passagier die de bus net miste. De passagier was hier blijkbaar zo woedend over, dat hij zelf op zijn vouwfiets de bus achtervolgde. Bij de eerste halte stapte hij alsnog in de bus en sloeg de vrouw in haar gezicht, meldt nhnieuws.nl.

Bovendien begon een vrouwelijke reiziger het nieuwe jaar ook niet positief. In het Brabantse Vught besloot zij op 1 januari de buschauffeur met de dood te bedreigen, nadat ze eerder probeerde verschillende mede-reizigers een mep te verkopen. De chauffeur belde 112 en zette de bus stil. Daardoor konden agenten de vrouw aanhouden, meldt het Brabants Dagblad.

Vernieling

Daarnaast zijn tijdens de jaarwisseling verschillende bushokjes vernield. Vooral in Uithoorn werd een ravage gecreëerd, doordat de ruiten van een groot aantal bushokjes werden ingeslagen. Ook bij twee bussen moesten de ruiten het ontgelden. In Breda werd een bus met vuurwerk bekogeld. Dat had tot gevolgd dat één ruit versplinterde, was een andere ruit gebarsten en zat er een gat in het derde raam. Er vielen hierbij geen slachtoffers, al raakte één passagier wel flink van streek door het incident, zo vertelt de buschauffeur tegen het Brabants Dagblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

2 reacties op “Politie houdt man aan voor mishandeling buschauffeur”

Wiebe Goossen|07.01.20|13:10

Zolang dit soort ‘gasten’ niet strenger gestraft worden, blijven we met deze berichten geconfronteerd worden. Mensen moeten zich eens leren normaal en niet opgefokt te gedragen!

Harun Hno Oguray|08.01.20|12:31

İk hoop dat we nu langzamerhand beter beseffen dat we met zn allen hier aan schuldig zijn dat deze malloten hun gang kunnen gaan en doen zulke opgefokt gedrag vertonen. waarden en Normen van minstens 3 decennia geleden en nu is toch heel anders daarom moeten we toch zorgen dat de kinderen met liefde worden opgevoed en met respect aan mensen dieren planten de natuur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.