Ondertekening Arriva SBB

Arriva landelijk erkend als leerbedrijf

Foto: persbericht Arriva

Arriva mag zich voortaan een landelijk erkend leerbedrijf noemen. Deze erkenning geldt voor de beroepen buschauffeur en machinist en geeft de vervoerder nog meer mogelijkheden om een tekort aan vakbekwame medewerkers in de toekomst te voorkomen.

Voorheen was de erkenning als leerbedrijf alleen regionaal. In de combinatie van werken en leren leidt Arriva mensen op via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en de beroepsopleidende leerweg (BOL). Bij de BBL heeft de persoon die het traject volgt een arbeidsovereenkomst en wordt er naast het werk meestal één dag per week onderwijs gevolgd. Bij een BOL-traject gaat het om een student of scholier die stage loopt. Sinds 2018 heeft Arriva 208 BBL-kandidaten en 209 BOL-kandidaten opgeleid.

‘Prachtige cijfers’

Theo Heintjes Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, waarmee Arriva de overeenkomst sloot: “Dat zijn prachtige cijfers. We zijn ontzettend blij met bedrijven zoals Arriva Nederland, waar opleiden onderdeel is van het personeelsbeleid. Zij leiden mbo-studenten in de praktijk op voor een prachtige toekomst, waarin ze passagiers vervoeren naar het werk of bijvoorbeeld naar een zonnige vakantiebestemming.”

Nog veel mensen opleiden

“Als Arriva Nederland vinden we het belangrijk om nieuw talent de kans te geven om zich te ontwikkelen. De afgelopen jaren hebben wij al veel mensen binnen onze organisatie opgeleid. Wij zijn dan ook heel trots op deze landelijk erkenning en hopen nog veel mensen op te mogen leiden”, aldus Ghislaine Aarts, directeur HRM Arriva Nederland. Voor het opleiden van mensen tot buschauffeur, machinist of steward werkt Arriva samen met meerdere opleidingsinstituten. Daarnaast heeft de organisatie in verschillende regio’s wervingscampagnes en is er een bonusregeling in de vorm van een aanbrengpremie voor eigen medewerkers.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Arriva landelijk erkend als leerbedrijf | OVPro.nl
Ondertekening Arriva SBB

Arriva landelijk erkend als leerbedrijf

Foto: persbericht Arriva

Arriva mag zich voortaan een landelijk erkend leerbedrijf noemen. Deze erkenning geldt voor de beroepen buschauffeur en machinist en geeft de vervoerder nog meer mogelijkheden om een tekort aan vakbekwame medewerkers in de toekomst te voorkomen.

Voorheen was de erkenning als leerbedrijf alleen regionaal. In de combinatie van werken en leren leidt Arriva mensen op via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) en de beroepsopleidende leerweg (BOL). Bij de BBL heeft de persoon die het traject volgt een arbeidsovereenkomst en wordt er naast het werk meestal één dag per week onderwijs gevolgd. Bij een BOL-traject gaat het om een student of scholier die stage loopt. Sinds 2018 heeft Arriva 208 BBL-kandidaten en 209 BOL-kandidaten opgeleid.

‘Prachtige cijfers’

Theo Heintjes Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, waarmee Arriva de overeenkomst sloot: “Dat zijn prachtige cijfers. We zijn ontzettend blij met bedrijven zoals Arriva Nederland, waar opleiden onderdeel is van het personeelsbeleid. Zij leiden mbo-studenten in de praktijk op voor een prachtige toekomst, waarin ze passagiers vervoeren naar het werk of bijvoorbeeld naar een zonnige vakantiebestemming.”

Nog veel mensen opleiden

“Als Arriva Nederland vinden we het belangrijk om nieuw talent de kans te geven om zich te ontwikkelen. De afgelopen jaren hebben wij al veel mensen binnen onze organisatie opgeleid. Wij zijn dan ook heel trots op deze landelijk erkenning en hopen nog veel mensen op te mogen leiden”, aldus Ghislaine Aarts, directeur HRM Arriva Nederland. Voor het opleiden van mensen tot buschauffeur, machinist of steward werkt Arriva samen met meerdere opleidingsinstituten. Daarnaast heeft de organisatie in verschillende regio’s wervingscampagnes en is er een bonusregeling in de vorm van een aanbrengpremie voor eigen medewerkers.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.