Arriva-treinen in Limburg, Maaslijn

Frank van Setten ontvangt Koninklijke onderscheiding

Foto Inge

Frank van Setten heeft vrijdag een Koninklijke onderscheiding uitgereikt gekregen. Van Setten werkte tijdens zijn carrière onder andere bij Arriva, Syntus en Veolia. Het gaat om een onderscheiding voor Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het eerbetoon van Transdev-directeur Pier Eringa. 

Van Setten ontving de Koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor de Commissie van Advies Museumstoomtram Hoorn-Medemblik, de Stichting Veiligheid en Vakmanschap Railvervoer en Stichting Oranjevereniging Vorden. Van de eerste twee organisaties is hij voorzitter. Daarnaast werd hij geëerd als een van de initiatiefnemers van de stichting Poort van Bronckhorst, dat zich inzet om het stationsgebouw in Vorden een herbestemming te geven.

Frank van Setten

Frank van Setten, geestelijk vader van het visgraatmodel, ging onlangs met pensioen, maar draaide daarvoor vele jaren mee in de spoorsector. In het model wat hij in 1999 bedacht zijn regionale treindiensten de ruggengraat waar bussen vervolgens naadloos op aan kunnen sluiten. Van Setten komt uit een echt OV-nest. Zijn opa werkte bij de NS en zijn vader was werkzaam in het Brabantse busvervoer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve jaaraanbieding: € 7,50 i.p.v. € 10,50. 

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.